Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Все про гелеві акумулятори

Автор: Дата: 28.03.2019 Просмотрів: 588 Коментари: 0

Нова, захоплююча майже всю увага тема для автомобілістів - гелеві акумулятори. Вони не так давно з'явивилися у вільному продажу, і все ще є екзотикою під капотом легкового автомобіля. Не варто боятися нових технологій, краще придивитися до них ближче, і познайомитися зі слів грамотного фахівця компанії АвтоЕвроТрейд. Можливо, Вам цей новий тип АКБ підійде куди краще, ніж звичайне свинцево-кислотне джерело живлення.

Де застосовують нові батареї?

Трохи історії не зашкодить. Спочатку гелеві джерела живлення були сферою застосування виключно в авіації, де круті віражі, постійні нахили корпусу, перепади температур були нормою. Та й ніхто не буде заперечувати, що в сфері повітроплавання надійність завжди відігравала вирішальну роль. Поступово, масове виробництво зробило недоступні і дорогі раніше елементи живлення значно дешевше.

В якості основи гелю лежить оксид кремнію. Він є оптимальною електролітичною речовиною, яка запускає хімічну реакцію з накопичення, утримання та віддачі електричного струму. Сфера їх застосування на даний момент не знає обмежень. Починаючи від самого маленького двоколісного транспорту у вигляді мопеда або скутера, продовжуючи сучасними автомобілями зі збільшеним навантаженням на електричну мережу, і закінчуючи космічними технологіями. Скрізь затребувані і потрібні виключно надійні і довговічні гелеві АКБ.

Основні переваги конструкції

Повністю герметичний корпус, в якому навіть немає вентиляційних отворів, можна розташувати не тільки вертикально, а практично в будь-якому положенні. Головне, щоб клеми при цьому не отримували коротке замикання. Відсутність рідкого електроліту робить батареї дуже безпечними, багато виробників сучасних автомобілів допускають установку не тільки під капот, а в більш пристосоване за температурними умовами багажне відділення. А в деяких випадках, і в салон разом з людьми. Крім цього, до переваг можна віднести і інші моменти:

1. Гель не так негативно впливає на свинцеві пластини і активний шар. Підвищує працездатність джерела живлення при нормальних умовах до 10 років!

2. Немає необхідності у свинцеві пластини додавати велику кількість домішок. Мінімальний внутрішній опір підвищує всі технічні характеристики акумулятора: ємність, струм стартера, швидкість поглинання заряду.

3. Завдяки більш тонким пластинам, і їх більшу кількість в кожній банці, струм стартера підвищений. Особливо гостро це вплинуло на машини, обладнані системою контролю двигуна Старт / Стоп!

4. Батарея не потребує технічного огляду і регулярної доливки дистильованої води. Цілком достатньо тільки не доводити її до глибокого розряду, і вона буде повноцінно служити протягом багатьох років.

5. Набагато краще пристосований до тривалого простою без роботи. За що особливо сильно полюбився мотоциклістам і власникам човнів. Так як в обох випадках, в нашій країні є сезонна експлуатація. Яку, звичайний акумулятор може дуже швидко привести в непридатність.

Недоліки конструкції в експлуатації

Єдиний глобальний недолік джерела живлення - це вимогливість до подачі електричного струму. Він повинен бути дуже стабільним. Якщо на клеми акумулятора буде подаватися занадто високий по силі або вольтажу струм, навіть через короткий проміжок часу гель почне випаровуватися. Порожнечі в корпусі, особливо в районі електродів, приведуть до того, що вони почнуть покриватися сульфатами. Достатньо всього 30% сульфатации, і акумулятор можна буде віддавати на переробку, і купувати новий.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок