Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Негативні наслідки від перезаряда акумулятора

Автор: Дата: 09.04.2019 Просмотрів: 3780 Коментари: 0

Перезаряд навмисно або випадкова досить рідкісне явище в сучасному автомобільному світі. Але, як і раніше може відбуватися з різних причин в деяких транспортних засобах. Якщо користуватися сучасним імпульсним зарядним пристроєм, для профілактики або в якості поповнення втраченої акумулятором енергії, можна назавжди забути про перезаряд з боку ЗУ. Але, є ще автомобільний генератор. Чим шкідливий надлишок електричної енергії в свинцево-кислотному акумуляторі, розповість технічний фахівець компанії АвтоЕвроТрейд. А також, що робити, якщо ви помітили нехороші ознаки.

Основні причини перезаряда

Можна відразу виключити сам акумулятор, так як в його конструкції немає нічого, що може вплинути на спробу отримати більшу кількість енергії, ніж він здатний взяти фізично, або точніше хімічно. Всі причини необхідно шукати в зовнішніх чинниках. До головних з них фахівці відносять:

1. Найчастіша причина, це поломка реле, яке відповідає за подачу електрики на клеми АКБ. При нормальних умовах, після досягнення 100% ємності, реле повинен вимикати накопичувач від генератора. Але, в разі поломки імпульс продовжує надходити, тим самим, піддаючи свинцеві пластини перегріву і неминучму кипінню електроліту.

2. Іноді, причиною такої поведінки є перегорання діодних містків в самому генераторі. Більш серйозна поломка, на ремонт якої піде більше часу і сил. Без допомоги фахівців самостійно впоратися практично неможливо.

3. Неправильно налаштований або вибраний зарядний пристрій теж може послужити причиною перезарядки. В цьому випадку краще вчасно помітити неладне, і просто відключити виріб від мережі. В іншому випадку, закипілий електроліт випарує всю воду, і покриється міцними сульфатами на пластинах і активній масі.

4. Екзотична поломка, зламаний сам датчик, який показує перезаряд. Фактично його немає, і визначити це можна тільки в спеціалізованій СТО. Сучасні машини мають безліч різноманітних електронних помічників, і кожен з них живиться від генератора або акумулятора.

5. Згадайте, можливо, після черговї самостійної заміни деталей ви щось не так підключили в електричній системі автомобіля. Рідко, але це може привести до негативних результатів, а не просто перегорілого запобіжника.

Наслідки

Перезаряджати автомобільний акумулятор категорично не рекомендується. Навіть короткостроково, вона може привести до негативних і навіть трагічних наслідків. Найчастіше просто википає електроліт, і вибухонебезпечні гази просто вивітрюються. Але, бувають випадки, коли концентрація водню досягає критичної позначки, і найменша іскра призводить до вибуху. Розповідати про наслідки міни уповільненої дії у вигляді пластикового корпусу з сірчаною кислотою думаю не варто.

Як цього уникнути?

Найпростіший спосіб, не користуватися старими і саморобними зарядними пристроями. Один раз на рік перевіряти електричні мережі автомобіля на спеціальному обладнанні. Вартість процедури зовсім недорога, адже особиста безпека і надійність транспорту набагато важливіше. Взяти за звичку регулярно перевіряти стан джерела живлення. Стежити за його зарядкою і фізично торкатися до корпусу, щоб своєчасно відчути його перегрів. Побічно можна зрозуміти, що відбувається перезарядка, це акумулятор який постійно знаходиться в стані повної зарядки, навіть під час експлуатації в місті в зимовий період.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок