Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Весняна профілактика для акумулятора

Автор: Дата: 07.03.2019 Просмотрів: 647 Коментари: 0

Ви і ваша машина успішно пережили зимову експлуатацію? Не поспішайте полегшено зітхати. Необхідно в якості профілактики обов'язково провести огляд і обслуговування акумулятора. Постійний значний перепад температур, циклічна робота пристрою, і можливі надмірні навантаження на конструкцію могли привести до проблем, які не помітні, поки АКБ ховається за закритою кришкою капота. Що необхідно зробити, щоб гарантувати стабільність батареї, розповість фахівець компанії АЕТ. Він має великий практичний досвід, і впевнений, що його поради будуть корисні для молодих і досвідчених водіїв.

Візуальний огляд

Недостатньо просто відкрити капот, і подивитися на верхню кришку акумулятора. Необхідно озброїтися інструментом і вільним часом, щоб зняти АКБ з посадкового місця і протерти його від пилу і бруду. Огляньте дуже уважно пластиковий корпус на відсутність тріщин і витьоків електроліту. Навіть незначне на перший погляд пошкодження є причиною для заміни джерела живлення. Пошкоджений корпус не підлягає зворотній установці. Він буде міною уповільненої дії, яка в будь-який момент може спрацювати і сильно пошкодити двигун.

Вирівнюємо щільність електроліту

У обслуговуємих корпусах необхідно відкрити всі банки, і фізично перевірити рівень електроліту. Якщо він недостатній, за допомогою пластикового шприца і дистильованої води довести до необхідного значення. Повністю необслуговуємі АКБ спочатку мають необхідний рівень електроліту. 

В якості профілактики необхідно обов'язково поставити батарею на зарядку. Якщо у вас до сих пір немає зарядного пристрою, фахівці АвтоЕвроТрейд рекомендують обов'язково підібрати підходящій виріб. Краще серед імпульсних пристроїв, вони мають кращі технічні можливості і мають багатоступеневий захист. Але, класичне трансформаторне теж буде підходящим варіантом.

Важливо: профілактична зарядка позитивно позначається на тривалості експлуатації як нового, так і відпрацьованого кілька років акумулятора. Головне, перед підключенням проводів переконається, що в банках нормальний рівень електроліту. Інакше уникнути серйозної сульфатации не вийде.

Тримаємо клеми в чистоті

Після зими, практично напевно, незахищені свинцеві клеми покриються певним нальотом з корозії. Швидше за все, вона буде природного походження. Від неї необхідно позбутися механічним способом. Від'єднати дроти, і за допомогою соди розведеною у воді при однакових пропорціях видалити всі нарости. Зібрати дроти в зворотній послідовності.

Якщо залишити їх як є, буквально за три місяці процедуру доведеться повторювати. А якщо після складання покрити голий струмопровідний метал спеціальним мастилом, захист збережеться мінімум на 1 рік. Мастило в асортименті продається практично в будь-якому автомобільному магазині.

Важливо: не варто економити на профілактиці акумулятора навесні. Це дозволить не тільки продовжити життя пристрою, але і гарантує безвідмовність запуску мотора в самих різних ситуаціях.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок