Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

В яких умовах пивинен зберігатися акумулятор?

Автор: Дата: 05.03.2019 Просмотрів: 661 Коментари: 0

У кожного водія може виникнути ситуація, коли його улюблений автомобіль може стати на вимушену або тимчасову стоянку. Не будемо зараз розбирати причини цієї необхідності. Сама по собі машина може простояти без негативних наслідків дуже тривалий час. Але, свинцево-кислотний акумулятор, розрахований на циклічну роботу, без активності довго не протягне. І саме тому є кілька простих прийомів від фахівців компанії АвтоЕвроТрейд, які допоможуть зберегти АКБ під час простою, щоб він не отримав серйозних внутрішніх ушкоджень.

Якщо простій в межах 2 тижнів

Для сучасних акумуляторів такий простій складно назвати тривалим. Якщо він повністю заряджений, а на борту немає прихованих споживачів енергії крім сигналізації, більшість батарей без проблем витримають випробування. Немає необхідності відключати клему, або якось ще обмежувати споживання енергії.

Але, якщо ви не впевнені в сигналізації, є ризик, що вона буде по кілька разів на день спрацьовувати в охоронному режимі, тоді варто її відключити. А машину залишити в надійному місці, на стоянці, що охороняється.

1 місяць без руху

Підготуватися варто серйозніше. Обов'язково переконайтесь, що джерело живлення має повний заряд, або близький до цього. Якщо в теплу пору року машина не буде перебувати під відкритими променями сонця, корпус виймати з-під капота не варто. Але, клеми краще відключити. Подбайте про те, щоб після повернення поставити батарею на зарядку, так як вона гарантовано втратить приблизно 20-30% від номінальної ємності.

Якщо простій відбуватиметься в холодну пору року, з негативними температурами, АКБ необхідно зняти, і перенести в тепле приміщення. Вважається, що ідеальна температура для зберігання це +20 градусів. Але, цілком допускається відхилення на 5 градусів в обидві сторони. У стабільній температурі втрати енергії будуть настільки незначними, що через місяць заряджати батарею не буде необхідності.

Сезонний простій або від 3 до 6 місяців

Тут необхідна сама ретельна підготовка. Відразу знайти місце для зберігання. Воно повинно відповідати наступним критеріям:

- провітрювана кімната з мінімальним природним освітленням;

- вологість, що не перевищує 75%;

- температура від +15 до +25 (бажано стабільна);

- відсутність людей і інших тварин.

Якщо корпус обслуговується, необхідно вирівняти рівень електроліту за допомогою дистильованої води. Після цього, обов'язково за допомогою зарядного пристрою довести показник ємності до максимального значення. Фахівці АЕТ рекомендують використовувати для цієї мети сучасні імпульсні зарядні пристрої. Вони набагато дбайливіше ставляться до кислотно-свинцевих акумуляторів, і не руйнують активний шар на пластинах.

Кожні три місяці в якості профілактики необхідно діставати джерело живлення, і заново підключати до зарядного пристрою, щоб компенсувати природні втрати енергії. Вони відбуватимуться в будь-якому випадку, не залежно від умов зберігання. Але, чим вони будуть ближче до ідеальних, тим менше буде втрата енергії.

Як повернути акумулятор під капот

Після тривалого простою, необхідно правильно повернути джерело живлення до експлуатації. Якщо він простояв без дії більше 6 місяців, майже напевно на пластинах з активним шаром почав осідати наліт з сульфатів. Це нормальна реакція кислоти на тривалий простій без циклічного навантаження. Перед тим як поставити АКБ під капот, необхідно хоча б один раз зробити цикл десульфитації електродів. Це може зайняти час, але дозволить повернути пластини у нормальний стан, при якому вони будуть показувати максимальну ємність і силу струму стартера.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок