Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Азійські та Європейські типи корпусів

Автор: Дата: 19.09.2019 Просмотрів: 2537 Коментари: 1

У списку виробників аккумуляторної продукції існує невідповідне розділення всіх видів справжніх харчувань на дві великі групи: Азія та Європа. І справа тут абсолютно не у країні виробнику, а у типі корпусу. Вони не взаємозамінні і на це є кілька причин. Принцип роботи у них зовсім одинаковий, але розрізняти азійськиі і європейські типи необхідно вміти. У цьому допоможе технічний спеціаліст компанії АвтоЕвроТрейд.

Європейський тип аккумулятора

Зовні європейський акб легше за все впізнати по клеммах. Якщо ви подивитесь на корпус зі сторони клемм, можна буде неозброєним оком побачити, що вони не виступають над поверхньою кришкою. Дуже часто міститься додаткова захист від короткого замикання у вигляді пластикових пластинів. У нижній частині поліпропіленової бази встановлені спеціальні деталі (платформа), для нижчих креплень вироби для робочого місця на автомобілі.

Азіатський тип акумулятора

Сам корпус має більш витягнуту вгору форму і абсолютно гладкі стінки. Кріплення його до робочого місця відбувається за рахунок верхньої притискної пластини. Клеми, на відміну від європейця, виступають над верхньою кришкою і мають меншу товщину. Плюсова - в діаметрі 12,7 мм, а мінусова 11,1 мм.

У всьому іншому принципової різниці немає. І ті й інші вироби прекрасно працюють на своїх посадочних місцях. Вимагають абсолютно однакового часу на обслуговування, зарядку і можуть показати приблизно однакові сили струм стартера. За умови, що ємність виробів дорівнює одна одній.

Взаємозамінність акумуляторів

При бажанні, якщо в цьому є необхідність, азіатський тип АКБ можна встановити на машину, спочатку пристосовану під європейця. Тільки для цього потрібно використовувати прокладку під клеми, щоб компенсувати менший діаметр клем струму. І придумати інший спосіб кріплення, щоб акумулятор не стрибав в робочій ніші під час руху машини по розбитій дорозі.

Важливо: ще варто враховувати той факт, що при однаковій ємності, азіат буде вище, в тому числі і за рахунок виступаючих клем. Врахуйте цей момент, це може послужити причиною короткого замикання при закритті кришки капота.

Сучасний асортимент акумуляторів від компанії АЕТ настільки великий, що необхідність в самостійній переробці немає. Краще спочатку націлити свій вибір на джерело живлення, рекомендований виробником транспортного засобу.

Коментари

Азійські та Європейські типи корпусів
(5/5)
Большое спасибо очень хорошо объяснили.
Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок