Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Секрети довгого використання аккумулятора

Автор: Дата: 22.03.2019 Просмотрів: 593 Коментари: 0

Залежно від технології виробництва, свинцево-кислотні джерела живлення можуть працювати від 3 до 7 років. Повсякденна експлуатація в місті або за його межами не впливатиме на термін нормальної роботи, за умови, що акумулятор вийшло купити з дотриманням рекомендацій заводу виробника авто, і з урахуванням можливих доповнень у вигляді потужних електричних споживачів. Але, є кілька секретів від фахівців АЕТ, які допоможуть не тільки підтримувати АКБ в нормальному технічному стані, але і уникнути передчасного виходу з ладу, і як наслідку, необхідності купляти новий акумулятор:

1. Профілактична зарядка один раз в 6 місяців. Навіть якщо машина працює повсякденно, і забезпечує нормальне циклічне навантаження на автоаккумулятор, він все одно може поступово накопичувати сульфати на активному шарі пластин. Це відбувається поза волею власника. Природні хімічні та електричні реакції провокують сульфатацію. Недостатньо просто купити акумулятор від самого кращого виробника. Необхідно забезпечити АКБ оптимальні умови роботи.

На жаль, реальна експлуатація далека від ідеальних умов. Дуже часто, куплений акумулятор піддається частковому розряду. Він має тенденцію накопичуватися, поступово руйнуючи пластини. Досить один раз в 6 місяців для нових джерел живлення користуватися зарядкою, щоб повністю руйнувати сульфати, і востанавлювати виріб і всі його технічні характеристики.

Важливо: сучасні імпульсні зарядні пристрої, представлені в окремому розділі інтернет-магазину, за складністю роботи мало чим відрізняються від зарядки мобільного телефону. Головне, правильно підібрати і купити ЗУ під свій АКБ, і в подальшому робота з ним не буде приносити складнощів.

2. Зі зниженням температури під час глибокої осені і в період зими, на акумулятор лягають додаткові складності пов'язані з ускладненния запуском двигуна. Багато водіїв забувають замінити літнє, і купити зимове моторне масло. А в результаті страждає акумулятор. Йому необхідно докладати великі і тривалі зусилля, щоб розкрутити колінчастий вал до необхідних для запуску мотора оборотів.

Використання зимових або всесезонних мастильних матеріалів, а також зимового сорту дизельного палива полегшить запуск двигуна, з яким впорається навіть якщо ви купите бюджетне джерело живлення. В результаті водієві не доведеться передчасно купляти акумулятор, через перевантаження старого АКБ.

3. Якщо в цілях економії вам довелося купити акумулятор для авто з прямим доступом до банок, ніколи не забувайте перевіряти рівень електроліту. Досить один раз допустити значне зниження рівня кислоти, то позитивні і негативні електроди покриються щільним шаром корозії, і відновити їх вже не вийде.

Обслуговування не займає багато часу, але дозволить не витрачати додаткові гроші з бюджету на те, щоб купити АКБ набагато раніше передбачуваного терміну зносу.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок