Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Що таке пусковий струм?

Автор: Дата: 13.09.2019 Просмотрів: 3653 Коментари: 0

Незважаючи на відносну простоту конструкції акумуляторної батареї, вона як і раніше може зберігати в своєму пластиковому корпусі кілька таємниць. Технічний фахівець компанії АвтоЕвроТрейд розповість, що таке пусковий струм, і на що він впливає в повсякденній експлуатації транспортного засобу. Адже його найнижчий показник може привести до того, що зимові поїздки на машині будуть відбуватися з великими проблемами.

Струм стартера простими словами

Якщо не вдаватися в фізичні терміни і фізичні процеси, що відбуваються в пакетах пластин, пусковий струм, це сила енергії за короткий проміжок часу, який може віддати АКБ для запуску мотора. Для прикладу, середньостатистична машина потребує силу струму приблизно 260-280 Ампер. Більшість сучасних джерел живлення цілком здатні перевищити цей показник мінімум в два рази. А для повністю справного двигуна, за запуску силового агрегату, не потрібно більше кількох секунд обертання електричного стартера.

Для країн з м'яким кліматом, де взимку температура рідко опускається нижче нуля, цей параметр не так важливий. В Україні показник стартерной потужності повинен виходити на одне з головних місць. Якщо ви бажаєте їздити на своїй машині, не залежно від погодних умов за вікном будинку або квартири.

Від чого залежить показник пускового струму?

Хороше запитання, яке у майбутньому допоможе підібрати правильний акумулятор для своєї машини. Дуже часто можна спостерігати ситуацію, коли один і той же по ємності АКБ від різних виробників може демонструвати силу струму з різницею до 30-40%. Це залежить від наступних складових:

- застосування максимально очищеної сировини для виробництва свинцевих пластин;

- чим більше пластин в одному пакеті, тим вище показник потужності;

- збільшений вміст електроліту в кожній банці;

- позитивні електроди зроблені з пористого свинцю, без прокатки через прес;

- навіть герметичний корпус з часом допомагає довше зберігати номінальні показники покупки.

Якість збірки теж грає важливу роль. Якщо технологія відпрацьована до дрібниць, виробник не допускає проникнення шлюбу у вільний продаж, кожен, окремо взятий АКБ буде гарантовано мати номінальні показники стартерной потужності. Але, варто розуміти, що зі зниженням температури зменшується і сила струму стартера. Чим краще відпрацьована технологія, тим менше температура впливає на зниження потужності.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок