Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Правильный догляд за акумулятором взимку

Автор: Дата: 25.10.2019 Просмотрів: 1774 Коментари: 0

Як правильно доглядати за акумулятором взимку?

Дуже часто в зимовий період акумулятор стає головною причиною запізнення на роботу, і як наслідок, невдоволення начальства. Щоб машина нормально запускалася в зимовий період, не підводила в найвідповідальніші моменти, необхідно правильно доглядати за акумулятором. Про те, як це робити, розповість досвідчений технічний фахівець компанії АвтоЕвроТрейд.

Чому це необхідно робити?

Хочете, щоб АКБ прослужив не 3 роки, а усі 5-6 років? Тільки своєчасне обслуговування примхливого витратного матеріалу зможе істотно заощадити сімейний бюджет на покупку свіжого корпусу. Принципово нового за останні 10 років виробники нічого не винайшли, з цього, всі поради будуть досить універсальні, і підійдуть для будь-якого виробника свинцево-кислотних акумуляторів. Всі типи батарей можна розділити на два великі класи:

1. Що не обслуговуються, мають герметичний корпус, і при нормальних навантаженнях не вимагають доливання дистильованої води. Існує думка, що їх не можна заряджати зарядним пристроєм. Це неправда, ємність можна і потрібно виправляти, тільки робити це необхідно правильно. Силою струму не більше 10% від ємності.

2. Допустимі корпуса, мають шість банок з електролітом, і прямий доступ до кожної. Якщо уважно стежити за рівнем кислоти, і своєчасно виправляти недостачу дистилятом, він прослужить не менше, ніж досконаліший обслуговуємий АКБ.

Безпосередні дії в зимовий період

Підтримуйте пристрій у відносній чистоті. Не обов'язково щодня його протирати, але, товстий шар пилу і бруду буде причиною підвищеного розряду. Особливо необхідно звертати увагу на стан клем. У зимовий період, коли перепад температур і підвищена вологість досягають критичних значень, вони будуть окислюватися. Своєчасно чистіть їх за допомогою соди розведеною у воді або самої дрібним наждачним шкіркою. Велика кількість оксидів гарантовано знизять силу струму стартера, який так необхідний взимку.

Важливо: якщо передбачається тривалий простій без поїздок, акумулятор краще зняти з робочого місця, і перенести на час в тепле приміщення. Цим ви збережете заряд, і вбережете джерело живлення від розряду і можливого замерзання електроліту.

Щомісяця перевіряйте надійність фіксації корпусу. Від перепаду температур і вібрації вона може ослабнути. Цілком достатньо притискної сили, щоб АКБ неможливо було зрушити зусиллям однієї руки. Навіть в зимовий період можливо випаровування води з електроліту в обслуговується корпусі. Один раз за зиму обов'язково перевірте рівень кислоти, це врятує пластини від корозії.

Якщо необхідно зарядити?

Цілком можлива ситуація, коли водій все-таки доведе своє джерело живлення до глибокого розряду. Тоді йому буде потрібно скористатися зарядним пристроєм. Не варто це робити на морозі. Зніміть АКБ, і занесіть його в тепле приміщення. Дайте не менше 6 годин, щоб він нагрівся, і тільки потім підключайте до клем силові дроти зарядного пристрою. Це можна робити і в профілактичних цілях, якщо джерела живлення старіше 4 років.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок