Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Як правильно встановити акумулятор на автомобіль?

Автор: Дата: 04.03.2019 Просмотрів: 4114 Коментари: 0

З таким питанням до фахівців компанії АвтоЕвроТрейд досить часто звертаються молоді водії, коли купують свій перший акумулятор на заміну зношеному АКБ. І дійсно, адже від того, як правильно встановлений акумулятор буде залежати не тільки безпека водія, цілісність транспортного засобу, але і тривалість життя самого витратного матеріалу. Так з чого варто почати правильне встановлення?

Підготовка перед встановленням акумулятора

Будемо виходити з факту, що акумулятор вже куплений, і піклуватися про правильний підбор не потрібно. Насамперед необхідно потурбуватись про те, щоб демонтувати старе джерело живлення. Для цього краще заздалегідь підготувати наступні інструменти:

- гайкові ключі на 8, 10 і 13;

- про всяк випадок торцеві або накидні ключі з точно такими ж значеннями;

- середніх розмірів плоску викрутку;

- ганчір'я для протирання;

- балончик проникаючого мастила;

- соду і невелику кількість води (за потребою).

Швидше за все, на клемах старого АКБ ви виявите сліди корозії і окислів. Не варто їх в даний момент очищати. За допомогою спрею проникаючого мастила, нанесіть невелику кількість її на плюсову і мінусову клеми. А також на кріплення пластини, що притискає корпус до робочого місця під капотом. Дайте хвилин 10-15 на те, щоб мастило почала діяти. І можна приступити до відкручування.

Насамперед необхідно відкрутити мінусову клему. Якщо з'єднання провертається, використовуйте відразу два ключа на 10. У дуже рідкісних випадках для закріплення клем використовуються гайки і болти на 8. Після послаблення кріплень розсуньте клему плоскою викруткою. Те ж саме повторіть з плюсовими клемами.

Зніміть пластину кріплення корпусу і виймайте його з місця. Тепер за допомогою соди розведеною в одній пропорції з водою очистіть дроти, клеми і посадочне місце від всього бруду. Метал проводів повинен блищати, щоб забезпечувати максимально надійний контакт з АКБ.

Установка нового АКБ

Обов'язково перед встановленням зверніть увагу на положення виводів струму. Воно може бути з прямою і зворотною полярністю. Переконайтеся, що плюсова клема з'єднаються з проводом позначеним значком «+». А негативна, відповідно з «-».

Важливо: якщо переплутати значення полярності, самими мінімальними проблемами з якими зіткнеться власник транспортного засобу, будуть перегорілі запобіжники. Але, нерідко, з ладу виходить діодний місток генератора і перегорають куди більш важливі і дорогі комплектуючі. У самих складних випадках, може стати причиною пожежі підкапотного простору.

Після підключення, можна закріпити пластину, яка надійно притискає пластиковий корпус до несучого кузова автомобіля. Не намагайтеся закручувати всі з'єднання максимально сильно. Свинцеві клеми і поліпропілен Не такі міцні, як може здатися. Цілком достатньо тих зусиль, при яких ви не зможете відкрутити клеми за допомогою однієї руки і поворушити корпус АКБ.

Додаткові дрібниці

Для того щоб клеми й проведення ще довго не покривалися оксидами, їх можна захистити за допомогою спеціального мастила. Так як вони не мають пластикової ізоляції, і постійно контактують з агресивним середовищем в підкапотному просторі, єдиним захистом зможе виступати спеціальна змазка.

Вона продається практично в кожному автомобільному магазині. Коштує не багато, а упаковки вистачить не на один акумулятор. Якісний захист тримається мінімум один рік. Черговий раз чистити контакти і заповнювати втрати мастила доведеться ще не скоро. Але, завдяки цьому захисту водій може завжди розраховувати на максимальний струм стартера і мінімальні природні втрати енергії.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок