Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Правильний підбір акумулятора для легкового автомобіля

Автор: Дата: 05.02.2019 Просмотрів: 688 Коментари: 0


Технології виробництва акумуляторних батарей постійно змінюються. Вони стають менш вразливими до глибокого розряду і можуть витримувати значну тряску і вібрацію. У деяких випадках витримувати значний простій без роботи, якщо в цьому є необхідність. Але, багато в чому запорука успішної роботи протягом декількох років залежить від самого початку правильно зробленого вибору. Ось чому важливо правильно підібрати стартерний акумулятор для свого автомобіля. А в цьому допоможуть знання, описані технічними фахівцями компанії АвтоЕвроТрейд.

 Ємність джерела живлення при підборі акумулятора

 Це основний параметр, до якого варто прив'язуватися. Виробник автомобіля не просто так рекомендує, для прикладу, батарею ємністю 60 А / год. Інженери строго прорахували, що потреба машини в електричному струмі і обов'язково заклали невеликий запас, на випадок установки сигналізації, аудіосистеми та інших не надто потужних електричних споживачів.

 Основним споживачем енергії, завжди буде залишатися електричний стартер. А єдиним приладом, здатним відновити заряд, є генератор. Якщо ємність батареї знаходиться в межах рекомендованої виробником авто, генератор без зусиль буде відновлювати заряд. І ніколи не допустить стан АКБ, близькому до глибокого розряду.

 Тип клем і спосіб підключення при виборі акумулятора

 Відразу варто додати, що під капотом сучасних легкових машин дуже обмежений простір для акумулятора. І більший за ємності фізично не поміститься в осередку. Клеми теж повинні відповідати одному із стандартів: європейському або азіатському типу. Вони значно відрізняються по діаметру, і не можуть бути взаємозамінними відносно один одного. Крім цього, батарея в азіатському типі виконання має більш високий корпус АКБ.

 Визначити тип корпусу дуже просто, якщо клеми як би виступають над верхньою кришкою - це азіат. Якщо в один рівень з кришкою, або навіть трохи втоплені, перед вами класичний європеєць. Різниці в якості у одного виробника немає. Просто історично так склалося, що в світі є два стандарти джерел живлення.

 І останній параметр - полярність клем. Для окремих машин, з великим вільним простором під капотом це може і не мати значення. Але, краще не порушувати рекомендації виробника. Плюсової висновок може бути з правого боку - тоді це пряма полярність. Якщо він знаходиться з лівого боку від лицьової частини джерела живлення, тоді перед вами зворотна полярність. Визначити, яка потрібна саме вам, можна по-старому АКБ.

 Сила струму стартера при підборі акумулятора

 Тут криється дуже багато суперечок. Дозволити який дуже складно. Але, є загальна рекомендація, заснована на здоровому глузді. Якщо машина зберігається в гаражних, щодо теплих умовах, без ризику, що вона залишиться ночувати на морозі, можна не переживати за силу пускового струму. У всіх інших випадках, особливо якщо ви схильні використовувати транспорт для роботи, краще підстрахуватися, і купити батарею з підвищеним стартерних струмом.

 Геть підробкам!

 Акумуляторні батареї, як і будь-який інший популярний продукт для машин, схильні підробляти. Особливо страждають популярні бренди, які користуються популярністю у водіїв. Найпоширеніший спосіб підробки, це наклейка етикетки популярного європейського або турецького бренду на китайську продукцію. Зовні, джерело живлення може виглядати гідно, а в деяких випадках бути практично ідентичним оригіналу.

 Важливо: фахівці АЕТ настійно рекомендують, вибирати тільки перевірені магазини, де продають оригінальну продукцію. Магазини з хорошою репутацією ніколи не будуть занижувати гарантійні терміни експлуатації.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок