Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Як подовжити термін роботи акумулятора?

Автор: Дата: 25.03.2019 Просмотрів: 556 Коментари: 0

Всупереч поширеній думці, що тривалість срока роботи автомобільного акумулятора безпосередньо залежить виключно від якості виробництва. Головними факторами, що впливають на його працездатність, залишаються своєчасне обслуговування і надійність всіх електричних систем машини. Якщо ви не хочете кожні 2-3 роки вибирати новий акумулятор і розчаровуватися в черговій торговій марці, варто прислухатися до грамотних порад фахівців компанії АвтоЕвроТрейд.

Головні причини виходу з ладу

Багато виробників акумуляторної продукції в описі вказують, що їх корпуса не потребують обслуговування. Це в більшій мірі є правдою, але відноситься виключно до доливання дистильованої води. У всьому іншому, свинцевий джерело харчування як і раніше вимагає увагу, і потребує рідкіснго, але додаткового догляду.

Важливо: повірте професіоналам, не обов'язково вирушати за обслуговуванням на спеціальну СТО (хоча і так теж можна робити), усі нескладні процедури 1-2 рази в рік можна робити самостійно. Фахівці АЕТ рекомендують робити профілактику два рази в рік, на початку весни і наприкінці осені.

Але, повернемося до наших причин, ось список головних винуватців відповідають за укорочений робочого циклу сучасної акумуляторною батареї:

1. Випаровування електроліту через занадто високої подачі електричного струму на клеми АКБ від генератора. Чи не така часта поломка, як може здатися відразу, зазвичай до них схильні автомобілі зі значним пробігом.

2. Регулярний низький рівень заряду. Він спостерігається у тих автомобілістів, які їздять виключно в місті і на короткі відстані, на роботу і назад. Батарея не встигає повністю відновлюватися і в банках починають формуватися сульфати.

3. Низька щільність електроліту в зимовий період, безпосередньо пов'язана з частковим або глибоким розрядом. Вода в банках замерзає, і руйнує спочатку пластини, і в найскладніших випадках пластиковий корпус.

4. Несправні електричні споживачі або проводка. Можуть за одну ніч привести виріб до глибокого розряду. А якщо при цьому залишити машину без уваги на два тижні, то джерело живлення після настільки тривалого розряду можна буде тільки здати на переробку.

5. Погано закріплений корпус призводить до підвищеної вібрації і сильним ударам. Що згубно для свинцевих пластин і активного шару. Якщо сам пластик ще може витримати такі навантаження, то тендітна начинка гарантовано буде піддаватися руйнівним процесам.

Досить не допускати такого стану свого акумулятора, і навіть базове джерело живлення зможе прослужити набагато довше, ніж це вказано гарантійним періодом експлуатації.

Що допомагає продовжити термін експлуатації?

Досить дотримуватися наступних простих рекомендацій, і життя будь-якого акумулятора буде тривалою і позбавлена ​​надмірних навантажень:

- регулярно перевіряйте стан заряду за спеціальними маячками на верхній кришці АКБ або за допомогою тестера. Як тільки він впаде на 20% і нижче, скористайтеся зарядним пристроєм або тривалої поїздкою на авто;

- перед покупкою нового джерела живлення перевірте машину на СТО, щоб всі електричні прилади нормально функціонували. Бути може, причиною смерті акумулятора була не старість, а генератор, реле або інший прилад;

- якщо у вас обслуговується корпус, візьміть за звичку 2-3 рази на рік перевіряти рівень електроліту. Цього буде цілком достатньо, щоб не пропустити його зниження;

- один раз на рік чистіть клеми від корозії і окислів. Навіть якщо їх зовсім незначна кількість, профілактика не завадить.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок