Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Як збільшити термін служби акумулятора?

Автор: Дата: 02.03.2019 Просмотрів: 865 Коментари: 1


Виробники акумуляторів не дарма встановлюють певний гарантійний термін експлуатації. Це термін, при якому, батарея гарантовано буде виконувати свої обов'язки, навіть в разі найскладніших умов роботи. В середньому термін служби обмежений 3-4 роками. Але, якщо дотримуватися певних вимог, тривалість роботи можна істотно збільшити. Це необхідно з двох причин: з економічної точки зору і з причини більшої надійності автомобіля в повсякденних поїздках.

Лайфхак від професіоналів

Фахівці компанії АвтоЕвроТрейд виділили кілька основних правил, дотримуючись яких можна досягти головної мети, продовжити термін служби будь-якого джерела живлення:

1. З приходом морозів регулярно перевіряйте щільність електроліту по вбудованим маячкам. Або, якщо він не передбачений конструкцією, скористайтеся звичайним мультиметром. Як тільки ємність почне падати, індикатор покаже чорний колір, а показання мультиметра опустяться нижче 12,7 вольт. Необхідно терміново скористатися зарядним пристроєм.

2. Кожні півроку перевіряйте міцність кріплення притискної пластини. Занадто сильно затискати сталевий болт не потрібно, достатньо, щоб корпус неможливо було відкрутити зусиллям однієї руки. Якщо кріплення ослабне, корпус почне стрибати на вибоїнах і сильно вібрувати під час старту мотора. Це гарантовано призведе до обриву свинцевих пластин і внутрішнього короткого замикання.

3. Власникам обслуговуємих і малообслуговуємих АКБ необхідно запастися дистильованою водою і спеціальним набором для вирівнювання рівня електроліту в банках. Перевіряти показники необхідно 1-2 рази на рік, в залежності від інтенсивності поїздок. Додатково, в найспекотніші літні місяці, для профілактики перевіряти позапланово.

4. Фахівці АЕТ рекомендують для профілактики використовувати імпульсний зарядний пристрій для акумулятора кожні 6 місяців незалежно від ступеня зарядки. Це допоможе свинцевим пластин позбутися сульфатів, і повернути щільність електроліту в нормальний стан.

5. Якщо під час зимового пуску у вас не вийшло запустити мотор з першої спроби (10 секунд безперервної роботи електричного стартера), дайте можливість джерелу живлення зібратися силами перед черговим пуском. Це корисно з двох причин. Бензин, який вже вступив в камери згоряння, трохи випарується за 2-3 хвилини паузи. Акумулятор зможе розподілити залишковий струм рівномірно по всім пластинам. Це гарантовано дозволить скористатися всією стартерною силою, яка є в наявності, і не пошкодити при цьому активний шар.

6. Один раз на рік знімайте АКБ з-під капота і очищайте його клеми від корозії. На жаль це нормальна хімічна реакція на роботу в агресивному середовищі. Після очищення і зворотного збирання, захистіть клеми найкраще за допомогою спеціального мастила. Захист дозволить поліпшити передачу струму в обох напрямках і зменшити природний розряд пластин під час вимушеного простою.

Головне правило довгого життя

Основною причиною передчасного виходу акумулятора з ладу є глибокий розряд. Ніколи не залишайте машину на стоянці більше ніж на тиждень з включеною сигналізацією. Ідеальним рішенням буде зняти одну з клем, там самим повністю виключивши випадковий розряд.

У разі сезонного простою, батарею рекомендується зняти з транспортного засобу, довести показник ємності до максимального значення, і залишити в приміщенні зі стабільною температурою в +20 градусів. Допускається перепад, але не більше ніж на 5 градусів. В таких умовах батарея може витримати простий без роботи до 6 місяців.

Коментари

Як збільшити термін служби акумулятора?
(5/5)
Корисна інформація
Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок