Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Як зробити правильний вибір акумулятора?

Автор: Дата: 20.03.2019 Просмотрів: 509 Коментари: 0

Найчастіше питання щодо покупки нового акумулятора перед автомобілістом постає раптово. Мало хто уважно відстежує поточний стан джерела живлення. Ще тиждень тому, поки температура повітря була позитивною, машина запускалася нормально. Але, з настанням перших холодів, залишкової ємності вже не вистачає. Поворот ключа викликає слабкі спроби стартера провернути колінчастий вал, але інтенсивності не вистачає, і водій залишає марні спроби.

Не варто впадати в паніку

Зазвичай, водій, розчарований таким станом справ, та підганяємий обставинами відправляється на перший же ліпший ринок, або до заправної станції. Розповідаючи на пальцях, який йому потрібен акумулятор, бере перше, що йому пропонує продавець. У самому вдалому випадку, АКБ вийде встановити чисто фізично, і навіть запустити машину. Але, швидше за все водій зіткнеться з ще більшими проблемами в майбутньому.

Якщо знати, на що необхідно звертати увагу під час вибору акумулятора, тоді покупка буде максимально правильною, і прослужить під капотом машини не один рік. Технічні фахівці компанії АвтоЕвроТрейд поділяться знаннями, щоб в майбутньому у вас не відбувалося непотрібних покупок.

Вибираємо АКБ з великого асортименту

Сучасний асортимент акумуляторної продукції може загнати в глухий кут навіть досвідчених автомобілістів. Крім кількох десятків виробників існує безліч інших параметрів, яких необхідно дотримуватися. Краще за все слідувати у виборі наступного алгоритму:

1. Фізичний розмір найважливіший показник на першій стадії вибору. Він безпосередньо залежить від ємності. Вже багато років як світова промисловість перейшла на єдиний стандарт. АКБ випущений в Азії або в Європі ємністю 60 А / год буде абсолютно однаковий за габаритами. Різниця може полягати тільки в типі корпусу. Азіатський тип має більш витягнуту форму і клеми, що виступають над верхньою кришкою. Європейця легко впізнати серед шеренги по клемах, які нижче рівня пластикової кришки, і дуже часто мають додатковий захист від короткого замикання.

2. Полярність буває лише двох типів: пряма і зворотна. Простими словами, це положення позитивної і негативної клеми. Сучасний асортимент практично всіх виробників дозволяє вибрати будь-яку полярність. Правильний вибір позбавить від необхідності нарощувати довжину силових проводів.

3. Обслуговуваний або не обслуговуємий корпус. Останнім часом практично всі акумуляторні заводи відмовилися від виробництва обслуговуваних АКБ. Але, при бажанні їх можна відшукати у вільному продажу. Вони будуть дешевше за вартістю, але вимагають більше уваги і своєчасного обслуговування. Другий варіант оптимально підходить для міських жителів, які не мають багато вільного часу. Обслуговувати його доведеться все одно, але на це буде витрачатися набагато менше часу.

Важливо: при правильному підході, різниці в тривалості експлуатації практично не спостерігається між обслуговуємими і не обслуговуємими батареями. Все залежить від якості електродів і уважності водія до деталей в повсякденній роботі.

Так чи важливий виробник?

Якісні і надійні акумулятори випускають не тільки в Європі, але і в країнах Азії і на Україні. Імениті виробники, у яких за плечима не один десяток років у виробництві джерел живлення. Вони фізично не можуть дозволити собі випускати джерела живлення посередньої якості. Крім цього, в лінійці виробників зазвичай кілька серій АКБ. Кожна з яких більшою мірою підходить під певний тип автомобілів і стиль експлуатації.

В першу чергу в підборі акумулятора необхідно звертати увагу на рекомендації заводу виробника автомобіля. І тільки в самому кінці робити вибір між виробниками.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок