Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Як правильно обслуговувати Ваш акумулятор?

Автор: Дата: 27.08.2019 Просмотрів: 662 Коментари: 0

Більшість сучасних акумуляторів мають повністю обслуговуємий тип корпусу. Тобто, за рівнем електроліту стежить спеціально спроектована пластикова кришка. Але, це зовсім не означає, що обслуговувати джерело живлення абсолютно не потрібно. Він як і раніше вимагає увагу від водія, нехай всього один раз в рік. На думку фахівця компанії АвтоЕвроТрейд, якщо проводити наступний комплекс робіт, обслуговувати АКБ цілком достатньо 1 раз в рік.

Що необхідно робити?

Ідеальний час для обслуговування, початок весни. Коли морози залишилися позаду, а жарка пора ще не настала. Всі роботи можна довірить фахівцям з СТО, або провести самостійно. Для цього не потрібно багато часу і специфічний інструмент:

1. Вимкніть клеми за допомогою ключа на 10 (спочатку мінусову, а потім плюсову), відкрутіть притискну планку ключем на 12 або 13, і підійміть пластиковий корпус з посадкового місця.

2. Очистіть його від пилу і бруду. Потемнілі контакти і свинцеві клеми найпростіше очистити за допомогою харчової соди розведеної в однаковій пропорції з водою.

3. Перевірте, чи немає на поліпропіленовому корпусі тріщин, патьоків електроліту і сильних деформацій. Навіть глибока подряпина є причиною для заміни джерела живлення.

Важливо: електроліт здатний завдати автомобілю серйозні пошкодження. Вартість нового акумулятора не настільки велика, щоб ризикувати автомобілем і власною безпекою.

4. Додатково зачистите висновки струму дрібною наждачною шкіркою.

5. Поставте корпус на робоче місце, зафіксуйте його за допомогою притискної планки. Великих зусиль докладати не потрібно. Полімер не такий міцний як метал.

6. Підключіть клеми в зворотному порядку, спочатку плюсову, а потім мінусову.

Додаткові рекомендації

Щоб клеми не покривалися оксидами і корозією, фахівці АЕТ рекомендують покривати їх спеціальним захисним мастилом. Вона продається практично в будь-якому автомобільному магазині. Мастило допомагає домогтися максимального захисту оголених частин проводів.

Крім цього, один раз в три місяці за допомогою побутового мультиметра перевіряти рівень заряду АКБ. Це дозволить вчасно помітити частковий або глибокий розряд. За допомогою імпульсного зарядного пристрою виправити ситуацію. Такий простий комплекс робіт гарантує максимально тривалий ресурс роботи джерела живлення.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок