Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Зарядні пристрої. І як їми користуватися?

Автор: Дата: 18.05.2019 Просмотрів: 916 Коментари: 0

Будь-який, свинцево-кислотний акумулятор для автомобіля розрахований на циклічне навантаження. Це означає, що для його нормальної роботи він зобов'язаний відчувати розряд і наступний заряд. Але, цей цикл повинен знаходитися тільки в певному діапазоні. Залежно від виробника АКБ і застосовуваних технологій, розряд може бути в межах від 10 до 30% від номінальної ємності.

Імпульсний або трансформаторний зарядний пристрій просто необхідно будь-якому власникові легкової або вантажної машини. Так як неможливо передбачити, коли настане випадковий або навмисний глибокий розряд. А також в якості профілактики сульфатации, автозарядка дозволить продовжити роботу АКБ мінімум на 1-2 роки. Але, які бувають пристрої зарядки, і як ними користуватися розповість досвідчений співробітник компанії АвтоЕвроТрейд.

Типи ЗУ у вільному продажу

Класичні трансформаторні зарядні пристрої не так просто знайти у вільному продажу, та й коштують вони на порядок вище. Ними, як і раніше користуються професійні станції СТО та великі підприємства з власним парком автомобілів. Головними перевагами можна сміливо назвати:

- тонке регулювання сили надходження струму;

- стабільне по силі і вольтажу електрики;

- нечутливість до перепаду побутового напруги;

- чималі розміри;

- деякі моделі можуть одночасно заряджати декілька АКБ;

- краще справляються з руйнуванням кристалів сульфатів.

Але, для побутового використання такі вироби дуже громіздкі і вимагають постійної присутності фахівця. Для звичайного водія фахівець АЕТ рекомендує інший пристрій.

Імпульсне ЗУ, від одного з українських виробників здатне позбавити водія від безлічі неприємностей. А користуватися ним також просто, як і заряджати акумулятор мобільного телефону. Спеціальні «розумні» програми будуть самостійно відстежувати реальний стан АКБ, і міняти програми зарядки на оптимальні за технічними характеристиками.

Важливо: головне, спочатку підібрати оптимальний імпульсний зарядний пристрій під характеристики акумулятора. Як правило, вони мають певний зазор, але не такий великий як у трансформаторних аналогів.

Як правильно користуватися імпульсним ЗУ?

Все дуже просто, наступний алгоритм підкаже, як правильно користуватися розумним пристроєм для автомобільного акумулятора:

1. Насамперед необхідно відключити клеми АКБ від силових проводів автомобіля. Знімати корпус не обов'язково, якщо зарядка буде проходити в гаражних умовах.

2. Підключити плюсовий і мінусовий затискач до відповідних клем на пластиковому корпусі. Якщо переплутати, нічого страшного не станеться, пристрій просто не запуститься в роботу.

3. Ще раз переконатися, що вибраний оптимальний режим експлуатації, сила струму, і в деяких випадках вольтаж. Після цього можна включити в роботу прилад, за допомогою звичайної мережевої вилки.

4. Стежити за процесом відновлення ємності акумулятора не обов'язково. Як тільки заряд досягне 100%, пристрій самостійно перейде в режим очікування, і буде підтримувати максимальну ємність, поки його не відключать від роботи. Зазвичай, для відновлення номінальних показників достатньо 12 годин. Але, при глибокому розряді зарядка може затягнутися до 24 годин.

Важливо: оптимальною температурою для роботи ЗУ вважається 20 градусів. Але, цілком допустимими відхиленнями можна назвати 5 градусів в обидві сторони. В екстрених випадках зарядкою можна користуватися і при негативних температурах. Але, виробник і фахівець АвтоЕвроТрейд не гарантує повне відновлення ємності.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок