Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Чому не варто економити на автомобільному акумуляторі?

Автор: Дата: 30.01.2019 Просмотрів: 598 Коментари: 0

Проявляти економічний підхід при вчиненні дорогої покупки це нормальна реакція будь-якої сучасної людини, яка не готова  регулярно витрачати гроші. Але, варто підходити до цього питання розумно. Адже недарма існує прислів'я, що скупий чоловік платить двічі. Про підводні камені надмірної економії на автомобільному акумуляторі розповість консультант компанії АвтоЄвроТрейд. Де варто віддати перевагу більш дорожчій моделі, а в яких випадках і бюджетне джерело живлення зможе впевнено служити під капотом автомобіля.

В яких випадках економія виправдана

Як вже згадувалося вище, економія, це нормально, якщо робити покупку АКБ у великому спеціалізованому магазині АЄТ з достатнім асортиментом і можливими акційними пропозиціями, будь-який водій може розраховувати на мінімальну вартість батареї, без погіршення технічних характеристик. Крім цього, для автомобілів, випущених до 2001 року в більшості випадків цілком достатньо звичайного, базового свинцево-кислотного акумулятора.

Для міської експлуатації

Більшість жителів нашої країни купує особистий автомобіль спеціально для того, щоб якомога швидше й у комфортних умовах добиратися з дому до роботи і назад. У деяких випадках 80% всього часу поїздок припадає на міські вулиці з неминучими простоями в пробках.

 

Щоб уникнути передчасного виходу джерела живлення з ладу, і дозволити йому нормально функціонувати в стані часткового розряду, краще віддати перевагу  АКБ, виготовленим по кальцієвій технології з подальшим срібленням пластин. Срібло дозволяє набагато швидше відновлювати номінальну ємність, і одночасно захищати пластини від негативного впливу сульфатації і корозії.

Так, батарея зі сріблом в складі позитивних та негативних пластин коштує дорожче, але, в кінцевому рахунку, така покупка буде економічно виправданою. Джерело живлення зможе прослужити п'ять років, і за це час не буде схильне до передчасного виходу з ладу.

Для особливо зайнятих людей

Ще одним фактором надійності і часткового збільшення вартості покупки служить корпус акумуляторної батареї, який повністю запаяний, та не потребує обслуговування. У його верхній кришці є спеціальний пластиковий лабіринт. Він одночасно утримує рідину в банках, і не дозволяє воді вивітрюватися разом з парами. Мікроскопічні крапельки конденсуються на стінках, і повертаються назад у свої банки під дією гравітації.

 

На практиці це означає, що водій ніколи не забуде своєчасно перевірити рівень електроліту, і не допустить його критичного значення. Адже концентрована кислота всього за кілька днів може дуже сильно пошкодити як самі свинцеві платини, так і активний шар. Зменшуючи корисну місткість і показник стартерного струму.

Зимова експлуатація

Якщо ви продовжуєте експлуатувати транспортний засіб і у зимовий період, варто подбати про те, щоб під капотом стояв акумулятор з підвищеною силою струму. Якщо вибирати АКБ серед українських виробників, то можна за цілком помірну вартість купити гідний товар, здатний, навіть при температурі -30 впоратися з запуском примхливого дизельного двигуна.

Загальна рекомендація від фахівця АЄТ свідчить, чим більш відому марку ви обираєте в якості основного джерела живлення, тим надійнішою буде машина. І в цьому немає нічого дивного, знамениті торгові марки не можуть собі дозволити ризикувати репутацією, і випускають на ринок тільки перевірену і якісну продукцію.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок