Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Основні функції автомобільного акумулятора

Автор: Дата: 13.04.2019 Просмотрів: 1381 Коментари: 0

Чи важлива батарея в сучасному транспортному засобі? Таким питанням задаються багато водіїв. І не дивно, адже коли приходить час міняти її на нове джерело живлення, хочеться заощадити, і по можливості купити більш привабливий за ціною екземпляр. Адже серед сучасного асортименту акумуляторів є дуже широкий вибір, як дорогих, так і доступних моделей. Про те, які функції виконує акумулятор в автомобілі, і чи можна його замінити, розповість фахівець компанії АвтоЕвроТрейд.

Так що він робить в підкапотному просторі?

Є кілька основних функцій, які виконує основне джерело живлення в будь-якому сучасному і старому транспортному засобі. На самому початку просто повірте на слово, що без АКБ фізично неможливо запустити в роботу двигун, і зараз ми розповімо чому:

1. Без первинного джерела електричної енергії неможливо запустити в роботу двигун. Для того щоб розкрутити колінчастий вал до необхідних обертів, потрібно на електричний стартер (невеликий електродвигун) подати короткий (до 15 секунд) і потужний імпульс електричного струму. Його ще називають стартерною потужністю. Саме вона дозволяє задати мінімально необхідні обороти колінчастому валу, щоб двигун міг підхопити їх, і запуститься в самостійну роботу.

2. Первинний електричний заряд необхідний, щоб забезпечити старт роботи генератора електричного струму. Не варто заглиблюватися у фізику, просто повірте, сучасний генератор не зможе виробляти струм, якщо спочатку на його електромагніти неподавання первинний заряд.

3. Акумулятор необхідний, щоб живити всі залежні від електрики прилади, поки в роботу не вступив двигун. У сучасній машині це досить великий список всіляких комп'ютеризованих систем. Більш того, якщо б не було АКБ, всі ці системи неможливо було б запрограмувати.

4. У моменти особливо сильних навантажень на електричну бортову систему машини. Коли вона працює на холостому ходу, і не в змозі виробляти достатню кількість енергії. Акумулятор підключається до роботи, і допомагає компенсувати недолік енергії.

Це тільки основні чотири причини, за якими варто задуматися про важливість якісного та надійного акумулятора на борту абсолютно будь-якої машини. Навіть в разі виходу генератора з ладу, залишкової енергії в акумуляторі вистачить на те, щоб доїхати до станції технічного обслуговування або додому. Де згодом можна отримати кваліфіковану допомогу від механіка.

Чому важливо вибирати надійний і правильний АКБ?

Інженери, коли створюють транспорт на заводі виробника, дуже точно прораховують навантаження, які буде відчувати бортова електромережу. Додають до цього показника невеликий запас на самостійно встановлені електричні споживачі: сигналізацію, більш потужні аудиоколонки, додаткове світло проти туману. І рекомендують згодом водієві дотримуватися цих технічних показників.

Самостійно можна вибирати виробника АКБ, орієнтуватися в зв'язку зі специфікою експлуатації в місті або країні, віддавати перевагу більш надійному корпусу, і розширеної температурної лінійці. Якщо дотримуватися цих рекомендацій, у вас ніколи не виникне проблем зі своїм автомобілем, а акумулятор завжди буде виконувати покладену на нього функцію. Головне, пам'ятати, що АКБ дуже важлива частина будь-якої машини, і не варто свідомо купувати неякісний або підроблений акумулятор.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок