Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Різновиди акумуляторів для мото

Автор: Дата: 04.04.2019 Просмотрів: 1040 Коментари: 0

Практично будь-який сучасний мотоцикл, скутер або квадроцикл потребує стартерний акумулятор. Варіатор замість коробки передач, кліноременна головна передача і багато інших чинників унеможливлюють запуск двигуна з штовхача. Надійний, грамотно підібраний, з урахуванням багатьох характеристик акб, зробить мотоцикл надійним в повсякденній експлуатації. На ньому не страшно буде відправитися в поїздку по місту і далеко за межі рідного населеного пункту.

Але, сучасний асортимент АКБ для мотоциклів настільки широкий, що з упевненістю підібрати оптимальний зможе тільки грамотний фахівець. Про те, які різновиди батарей можна побачити на сучасному ринку розповість фахівець компанії АвтоЕвроТрейд. Інформація дозволить зробити правильний вибір, орієнтуючись на найголовніших критеріях.

Що можна купити?

Як не дивно, тут все, як і серед автомобільної продукції. Є звичайні, з рідкою кислотою, зроблені за технологією абсорбованого електроліту і гелеві АКБ. Щоб зберегти працездатність маленького акумулятора на тривалий термін, найчастіше в продаж вони надходять в сухозаряженному стані. Тобто, покупцю необхідно самостійно залити порцію кислоти в кожну банку, щоб акумулятор прокинувся, і міг нормально функціонувати на мотоциклі. Але, варто розглянути кожну технологію трохи ближче.

Рідкий електроліт

Все ще випускаються, але поступово втрачають актуальність акумулятора для мотоциклів. Виробникам доводиться робити все можливе, щоб захистити конструкцію від підвищеної вібрації, трясіння, рятувати від втрати електроліту від неминучого нахилу корпусу. Середній термін служби обмежений 3-5 роками поїздок, але за умови, що водій уважно стежить за рівнем електроліту, і не допускає глибокого розряду АКБ. Досить один раз забути зняти його з мотоцикла в період сезонного простою, і навесні буде потрібно купувати новий екземпляр.

Absorbent Glass Mat

Один з найпопулярніших джерел живлення у мотоциклістів. Виріб володіє всіма необхідними для нормальної експлуатації технічними даними. Набагато менше боїться підвищеної вібрації. Герметичний корпус має тільки вентиляційний отвір. У корпусі немає звичного рідкого електроліту, він повністю абсорбується при першій заливці спеціальними матами. Так як батарея має дуже щільну будову пакетів пластин, вони ніколи не втрачають активний шар.

Прекрасно витримують сезонний простій, за умови, що корпус зберігається в приміщенні зі стабільною температурою близькою до показника +20 градусів. Зовсім не потребує додаткового обслуговування і може витримати кілька десятків глибоких розрядів. Середній термін служби починається з 5 років і більше, в залежності від умов експлуатації.

Гелеві технології

Це найсучасніші джерела живлення, розраховані на роботу в найскладніших природних і дорожніх умовах. Практично не схильні до руйнування під час глибокого розряду. Так як пакети пластин обволікає густою гель, абсолютно не бояться підвищеної вібрації. Але, у технології є і один недолік. Встановити таке джерело живлення можна тільки на мотоцикл, обладнаний відповідною електричною системою. Навіть незначне перевищення надходить струму може дуже швидко перетворити справний АКБ в шматочок металобрухту. Але, в цілому, власник може розраховувати на 10 років безвідмовної роботи.

З цього під час підбору нового акумулятора для свого мотоцикла, моторолера або будь-якого іншого транспорту, в першу чергу необхідно керуватися рекомендаціями виробника.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок