Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Акумулятори для мотоциклів

Автор: Дата: 05.06.2019 Просмотрів: 739 Коментари: 0

Двоколісний моторний транспорт завжди був і залишається популярним практично в будь-якій країні світу. Простота технічного обслуговування, мінімальний витрата палива, мінімум місця на парковці робить його незамінним в місті. А легендарна прохідність рятує сільських жителів від проблем з застряглою машиною. Єдиним слабким місцем в конструкції сміливо можна назвати акумулятор. Чому так важливо вибирати правильний акумулятор для мотоциклетної техніки, розповість грамотний технічний фахівець компанії АвтоЕвроТрейд.

Основні особливості акумуляторів для мото

На відміну від чотириколісного транспортного засобу, мотоцикли схильні під час руху постійно нахилятися, щоб міняти смугу і проходити повороти. Тож не дивно, що це відбилося на конструкції акумулятора. Крім цього, одноциліндрові мотоцикли створюють підвищену вібрацію, з якої теж доводиться рахуватися. Так само як і в легковому транспорті, серед мото АКБ є досить великий асортимент продукції, як за типом кріплення силових проводів, так і по ємності банок. До основних технічних особливостей також варто віднести:

1. Корпус, не залежно від технології виробництва повністю герметичний. Жодна крапля електроліту не покине банки, навіть якщо техніка з якоїсь причини впаде на бік. Це основна властивість навіть недорогих, базових акумуляторів від турецького виробника Golden.

2. Пакети пластин свинцево-кислотних батарей мають більш щільну будова, щоб ефективно чинити опір вібрації і тряски. Спеціальні поліетиленові сепаратори можуть компенсувати природне розширення пластин, під дією високої і низької температури.

3. Серія акумуляторів Outdo має додатковий запас електроліту, щоб ефективно справлятися з підвищеними навантаженнями далеко від дому. Саме цей бренд позиціонується виробником як акумулятор для любителів подорожей. Додатковий запас ємності дозволить запустити мотор за допомогою кікстартера, навіть якщо стався випадковий глибокий розряд.

4. Визнаним лідером у виробництві самих надійних та якісних АКБ для мотоциклів, є німецький бренд Varta. Серед асортименту є не тільки класичні свинцево-кислотні вироби, а й зроблені за технологією абсорбованого електроліту. Вони набагато краще чинять опір вимушеного простою в роботі під час зимової сплячки мотоцикла в гаражі.

Кікстартер або електричний стартер?

Серед мотоциклістів існує думка, що якщо рідше використовувати електричний стартер, то батарея зможе прожити трохи довше. Але, в умовах густонаселеного міста повністю відмовитися від зручного способу старту двигуна не хочеться. Технічний фахівець компанії АЕТ впевнений, що основною причиною передчасного виходу з ладу акумулятора для мотоцикла є його неправильне зберігання, а не електричний стартер.

Навіть недорогий, але якісний АКБ H & T від китайських виробників має прекрасний показник струму стартера. Не варто недооцінювати продукцію, грунтуючись тільки на незначних обсягах. Але, заради справедливості хочеться відзначити, що гелеве джерело живлення в умовах міста буде краще. Так як його конструкція розрахована на більшу кількість циклів розряду і заряду.

Правильне зберігання взимку

Зберігати АКБ для мотоцикла дуже просто. Його необхідно зняти з техніки, за допомогою зарядного пристрою довести до повного заряду, і залишити в теплому приміщенні зі стабільною температурою. В якості профілактики через 3 місяці можна повторити зарядку, щоб компенсувати природну втрату заряду під час вимушеного простою без циклічного навантаження.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок