Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Акумулятори на вантажні акумулятори

Автор: Дата: 03.06.2019 Просмотрів: 680 Коментари: 0

Ця категорія акумуляторів значно відрізняється від легкових аналогів. Принцип роботи залишається тим самим, але по конструкції вони набагато міцніше, і здатні витримувати найскладніші умови поїздок. Технічний фахівець компанії АвтоЕвроТрейд, розповість, що собою являє сучасний акумулятор для вантажної техніки. На які навантаження він розрахований, і чому цей вид джерел живлення краще переносить простої в роботі.

Пластиковий корпус

Будь-яка батарея починається з корпусу, в який виробники розміщяють пакети пластин і заллють їх кислотою. Так як вага електродів велика, корпус має не тільки підвищену товщину стінки, а й додаткові ребра жорсткості. Вони здатні приймати на себе всі удари і вібрацію від багатоциліндрового двигуна, не передаючи її на пластини і активну масу. Крім цього, всередині кожної банки є спеціальні напрямні. Вони утримують пакети на відстані від стінок, не дозволяючи їм під час вібрації передавати кінетичну енергію.

Верхня кришка досить герметична, щоб не пропускати кислоту, але в кожної пробці є вентиляційний отвір, щоб рятувати банки від небезпечного гримучого газу. Прямий доступ до банок з електролітом дозволяє своєчасно виправляти випаровування води за допомогою дистиляту.

Активна частина батареї

Так як позитивні і негативні електроди мають значну товщину, в порівнянні з легковими комплектуючими, більшість виробників робить їх методом лиття. У губчастої структурі свинцю є єдина перевага. Він здатний краще контактувати з електролітом, і краще накопичувати електричну енергію.

Унікальний склад активної маси наноситься на електроди, попередньо змазані спеціальної пастою на кремнієвій основі. Гель допомагає активнму шару краще закріпитися в осередках, і не розтріскуватися в процесі повсякденної експлуатації. Між позитивними і негативними електродами виробники використовують сепаратори зі скловолокна. Вони не тільки ізолюють свинцеві пластини, але і допомагають добитися кращого проникнення рідкого електроліту в глибину пакета.

Важливо: якщо не допускати глибокого розряду, і завжди підтримувати оптимальний рівень електроліту в банках, фахівці компанії АЕТ гарантують практично для всіх брендів випускаючих серію вантажних АКБ термін експлуатації від 5 до 7 років.

Експлуатаційні властивості

Так як у вантажівок, сільськогосподарської техніки та спеціальних самохідних механізмів досить значний двигун внутрішнього згоряння, усі акумулятори мають підвищений струм стартера. Він зберігається з пониженням температури навколишнього повітря, так, щоб водій міг з першої спроби запустити в роботу навіть примхливий мотор. Лідерами у виробництві вантажних джерел живлення вважаються наступні бренди: TOP CAR, Varta, Blizzaro, Grom, Westa. Всі компанії випускають адаптовану під реальні умови експлуатації в Україні акумулятори, здатні витримати мороз, спеку і розбиті дороги. До інших переваг сміливо можна віднести:

- практично не потребують регулярного обслуговуванні, досить перевіряти рівень електроліту 1-2 рази на рік;

- здатні пережити паузу в роботі від 6 до 12 місяців без будь-яких негативних наслідків для свинцевих пластин;

- мають стандартні розміри, прийняті міжнародною угодою;

- спеціальні, міцні ручки для перенесення;

- на деяких моделях є вбудований індикатор рівня заряду.

Як вже було вище сказано, головна умова тривалої і безвідмовної роботи вантажного акумулятора - це своєчасне обслуговування і підзарядка в межах норми прописаної виробником АКБ.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок