Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Вся правда про моторні масла!

Автор: Дата: 30.05.2017 Просмотрів: 1098 Коментари: 0

Вся правда про моторні масла!

 

Моторне масло забезпечує ергономічну роботу двигуна. Воно змащує частини двигуна, забезпечуючи тим самим захист їх від засмічень, іржі та корозії. Існує багато видів моторних рідин. Але всі вони такі чудові, як про них говорять. Як заощадити гроші і час, зберегти двигун в нормі і не купиться на гачок реклами – читайте нижче.

Переваги синтетичного над мінеральним маслом?

Характеристики синтетичного більш стабільні: там, де мінеральна речовина втрачає свої якості і окислюється, синтетичне – зберігає свою плинність навіть при холодних температурах. Воно рекомендовано для авто, яке може дозволити собі великі часові проміжки (10-15 тис. км пробігу між ТО. Але його не можна використовувати в роторно-поршневих моделях, якщо в двигуні утворилися відкладення на внутрішніх поверхнях деталей; ущільнюючі компоненти мають мікротріщини, не еластичні.

Для старої машини – мінеральне масло?

Водії, які в 1970-х р. активно застосовували новинку – синтетичне масло – виявили, що під машиною, яка довго стоїть на місці, помітні плями від мастильної субстанції. В дійсності ж, – це продукт мийки двигуна від бруду. Так як синтетичні рідини для змащування мають добру миючу властивість, то при попаданні в мотор, вони просто очищають його від засмічень. Також перші мастильні суміші на синтетичній основі сприяли усадки ущільнень в двигуни, збільшивши тим самим зазор в цьому місці, і залите масло починало виливатися з движка.

Доливати, можна, не змішуючи!

Перемішувати мастильні речовини можна тільки в екстрених ситуаціях. Все ж не слід перемішувати суміші різних видів, якщо вони мають різну ступінь плинності і набір домішок. Це здатне зменшити продуктивність роботи двигуна і як тільки з'явитися можливість «долитое» речовина слід замінити. Не забувайте про це!

Заміна мастильної рідини – рішення водія.

Запам'ятайте, розробник не дарма обумовлює терміни зміни мастильної субстанції. Прозеваете терміни – пошкодите двигун або викинете гроші даремно. Терміни встановлюють для певної марки авто: у легкових автотранспортних засобів вони, як правило, приблизно однакові, залежить це і від режиму використання транспорту. Їх необхідно дотримуватися. В іншому випадку постраждає і ваша машина, і ваш гаманець.

Це потрібно робити систематично?

Минуло часу масляна субстанція окислюється, накопичує всі можливі засміченості, зменшується користь від домішок. Якщо її не прибрати в термін з продуктами згорання – піде погіршення змащування двигуна і його швидке зношування. Найважливіше, що в подальшому це призведе до псування автомобіля повністю.

Міняємо, якщо потемніло!

Моторна рідина здатна змінювати колір, але це не є ознакою термінової заміни. Колір може змінитися, наприклад, потемніти, тільки в тому випадку, якщо миючі добавки розчинили продукти часткового згоряння палива. Експерти стверджують, що якщо мастило потемніла, то це ознака її гарної роботи. Якщо ж ні, значить, вона погано працює. Але в цій ситуації є і великий плюс в тому, що частини авто завжди залишаються чистими. Виробники, як правило, вказує термін заміни для авто на бензині – це кожні 10000 км, для транспорту на дизельному паливі – 7 500 км. Не частіше. Але за умови запуску під час мінусової температури, при їзді на короткі відстані і при дуже високій плюсовій температурі, тоді часовий проміжок між замінами потрібно зменшити в два рази. І при зміні змінювати і масляний фільтр.

Ціна – знак якості: дорожче-значить краще?

Ціна не завжди показник якості, адже не все те золото, що блищить. Значно краще, коли моторне речовина найбільш точно відповідає стандартам виробника машини. Якщо мастило не відповідає заданим параметрам вашого авто, нехай вона буде і дуже дорога, то результат вам не сподобається. Він не змусить себе довго чекати, і виявиться швидше, ніж при застосуванні дешевого речовини.

Масло вибираємо сезонно?

Всесезонні мастильні суміші краще, ніж сезонні. Вони більш зручні так, як забезпечують запуск двигуна в мороз і в літню спеку, коли двигун прогрітий.

Потрібно промивати?

Однозначної відповіді не існує. Досвідчені водії, які застосовують якісні речовини для рідини, впевнені, що промивні матеріали – це надмірність. Але, якщо мотор засмічений, то застосування специфічної субстанції, в якій є величезна кількість миючих домішок, прибирають продукти згоряння і відкладення – це необхідно.

А можна зробити краще?

Сучасні рідини містити потрібні речовини для ефективної роботи ДВС. Необхідно уточнити, що при додаванні різних речовин в мастило деякі її критерії можна зробити краще, а деякі різко зіпсувати, що не дуже добре позначиться на працездатності движка. Тому «покращувачі» абсолютно недоречні. Адже в кращому випадку – вона втратить частину своїх параметрів, а в гіршому – замусорится вся система змащення ДВС.

Енергозберігаюча мастильна рідина?

Слід врахувати, що енергозберігаюче масло використовують для спеціалізованих ДВС, спеціально пристосованих для застосування малов'язких масел. Це рідина з мінімальною плинністю і характерним набором антиокислювачів і добавок, саме вони дозволяють мінімізувати витрату енергії при зіткненні деталей і зменшити витрати палива. Але навряд чи ви помітите різницю між звичайними мастилами і енергозберігаючими, в цьому випадку.

Як самостійно перевірити якість масла?

Самостійно виконати повне обстеження якості навряд чи вийде. Але визначити його непридатність вдасться. Вам слід взяти звичайну газету і, звичайно ж, масло. Візьміть в руки олійною стрижень і капніть масла на розгорнутий листок газетного паперу. Якщо воно є якісним і гарним для використання, моментально розтечеться і після нього залишиться пляма, за формою схоже на кілька концентричних кілець. Погане – утворює велику нерухому краплю. Значить, його потрібно замінити.

Дизельне масло, що потрібно знати?

Як правило, мастила не поділяють рідини на бензинові і дизельні. Їх класифікують на субстанції для вантажного і легкового транспорту.

Частота заміни цього продукту залежить від певних критеріїв. Прийнято вважати, що мотор на дизельному паливі потребує частої заміни олійною субстанції. Це не зовсім так. Немає необхідності часто заміні рідини, якщо якість дизельного палива дуже якісне.

Створюючи цей матеріал, перед нами було поставлено завдання, відповісти на питання про моторному маслі, які задає собі кожен другий водій. Гадаю, ми впоралися з цим завданням. А ось яке масло вибрати для свого автомобіля? Це повинен вирішити водій самостійно. Спираючись на характеристики свого автомобіля і кліматичні умови проживання.

Компанія АвтоЕвроТрейд має різноманітним асортиментом автомобільних моторних масел світових виробників. Купити моторне масло ви можете перейшовши за посиланням: https://aet.ua/car-engine-oils/

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок