Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Види моторних масел для 2Т двигунів

Автор: Дата: 06.06.2017 Просмотрів: 2551 Коментари: 0

Види моторних масел для 2Т двигунів

Масло для двотактних двигунів відрізняється від застосовуваних на чотиритактних. Працюючи в зовсім різних умовах, вони фізично не можуть застосовувати одне і те ж масло.

Базова основа, це саме звичайне, очищене мало (85-98%). Але для надання йому унікальних властивостей, необхідних для експлуатації двотактного двигуна, необхідні спеціальні присадки. Саме вони дозволяють досягти якісної роботи двотактного мотора, і зберігати всі деталі в змащеному стані.

Високоякісні мастила для двухтактників можуть бути як мінеральними, так і повністю синтетичними, а так само поєднання цих двох масел. Якщо мова йде підвісних моторах, які використовують човни, то мастило може бути повністю біологічно розкладаним, щоб забезпечити мінімальне забруднення навколишнього середовища.

В залежності від характеристики приводу його умов експлуатації, добавки підбирають досить суворо. Справа в тому, що змазує матеріал в камеру згоряння надходить разом з паливом, і якщо змащувальні властивості будуть недостатніми, то кривошипний механізм дуже швидко зноситься і вийде з ладу. А якщо олія буде дуже в'язким, або його буде надлишок, токсичність вихлопу перевищить усі допустимі норми. Всі присадки досить індивідуальні, і воно, розраховану для роботи в двотактному мотоциклі, точно не підійде для двигуна газонокосарки.

Так само масла повинні ефективно боротися з відкладеннями сажі в камері згоряння. Так само дуже важливо, щоб нагаром не фіксувалися поршневі кільця. Якщо це станеться, компресія в камері згоряння сильно впаде, і движок втратить більшу частину своєї потужності. Для цього у нього додають миючі добавки, для розкладання нагару, і виведення його через випускну систему двигуна. Це можуть бути і фенольні, і лужні сполуки і присадки. Ці присадки не тільки ефективно боротися з вже утворилися відкладеннями, але також не дають можливість утворюватися новим. Абсорбуючи їх ще в леткій стані і виводячи у випускну систему.

Але на цьому кількість присадок не закінчується. Особливість роботи двигуна двотактний принципом передбачає, що в мастилі будуть міститися добавки, які допомагають уникнути піноутворення, будуть захищати від корозії непрацюючий двигун (залишкова плівка), і можливість олії дуже швидко і якісно розчинятися не тільки в бензині, але і в повітряної суміші.

Повністю синтетичні, на відміну від мінеральних, роблять вихлоп двигуна набагато чистіше, внаслідок того, що мало ефективно згорає разом з паливом. Але це ніяк не позначається на їх змащувальних властивостей. Вони залишаються на такому ж високому рівні, і допомагаю нормально справлятися з тертям навіть в дуже складних умовах експлуатації.

Стендові випробування, важлива частина досліджень, і без неї, жодна масло для двотактних моторів не надходить у продаж. Купуючи мастило, ви можете бути абсолютно впевнені, що воно пройшло випробування, і було допущено до використання всередині двотактних двигунів.

Купити моторне масло можна в нашому інтернет-магазині ПОВІДОМЛЯЄ: https://aet.ua/car-engine-oils/

У нас працюють кваліфіковані фахівці, які допоможуть здійснити сервісну заміну автомасла (за умови покупки товару в нашому магазині).

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок