Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Види автомобільних моторних масел: синтетика і полусинтетика!

Автор: Дата: 23.03.2017 Просмотрів: 1047 Коментари: 0

Види автомобільних моторних масел: синтетика і полусинтетика!

Автомобільні моторні масла діляться на три основні категорії:

· мінеральні,

· напівсинтетичні,

· синтетичні.

Чим вище показник сиснтетичности масла, тим сильніше його база пакет присадок, що забезпечує стабільність характеристик і підвищені захисні і низькотемпературні властивості. Однією з найголовніших характеристик моторних масел є показник в'язкості, що характеризує стабільність в'язкості масла в залежності від температури. Але не варто зациклюватися тільки на цьому критерії, тут мають місце й інші нюанси. Найчастіше, мастильний матеріал, який містить більший відсоток синтетики (базових продуктів отриманих шляхом органічного синтезу), може похвалитися хорошим пакетом присадок, завдяки яким поліпшуються його захисні і температурні характеристики. Для того щоб безпомилково випередити відмінний нафтопродукт, потрібно знати про індекс в'язкості. Оптимальний його рівень захищає деталі двигуна від зносу, завдяки своїм низькотемпературних властивостей. Загальноприйнята класифікація API поділяє всі базові масла на п'ять розрядів. Серед них є хімічно синтезовані і такі, які вироблені з нафтопродуктів.

1 група – відноситься до мінеральних масел продукти, які зазнали селективної чищенні, VI - 90, граничний рівень сполук – до 90%. Результат, який вийшов через переробку нафти. Внаслідок чого кінцеве сировина піддається найбільш глибокої гідроочищення. Такий тип механічних мастил володіє стабільними і хорошими змащувальні властивості. Також має високо розчинні присадки.

2 група – мінеральні, VI -100, збільшена кількість вуглеводнів. Напівсинтетичні паливно-мастильні речовини з поліпшеними експлуатаційними параметрами, були взяті в результаті додавання в них 30% 3 і 4 груп мінеральних масел (одні з перших зазнали гидрообработке).

3 група – мінеральні масла, в процесі каталітичного гідрокрекінгу (іменований також глибоким (жорсткої) гідроочищення, застосовують замість процесів селективної очистки або паралельно з ними) отримали індекс в'язкості (VI)140-150, з досягненням вуглеводнів 90%. Мінеральне масло, яке пройшло ряд хімічних реакцій, вирівнявши свою молекулярну решітку, стає синтетичним, зберігши якості мінерального (висока розчинність високомолекулярних полімерів і т д). Потрібно підкреслити, що більшість затребуваних масел (наприклад VW 504/507) пройшли через переробку та очищення нафти за допомогою водню.

4 група – повністю синтетичні провідні масла, абсолютно спеціалізовані, вийшли на основі ПАТ, в'язкість – 130.

5 група – базова синтетика, що має в основі ефіри та складні спирти.

Ще один вид оригінальних мастильних матеріалів – «нафтові», які відносяться до четвертої і п'ятої груп. Ці домінуючі масла – термостабільні, текучі, витримують негативні температури, мають низьку випаровуваність, непогані антиокислювальні риси. Недоліком цього виду масел є їх невисока термостабільність і недостатня розчинність присадок.

Для непоганий мастила «нутрощів» машини та поліпшення її якості олії змішуються між собою. У підсумку, коливається різниця між пропорціями компонентів вихідного олії. Третя, четверта і п'ята категорії масел додаються в сучасні мастильні матеріали. В результаті покращується міцність, стійкість до перепадів температурних режимів, низький витрата на угар.

Власників старих авто, турбує питання, чи можна заливати ним синтетику? Відповідь – можна, якщо комплектуючі в повному порядку. Якщо ж раніше в двигун ви постійно заливали моторне масло низької якості, і робили цю процедуру несвоєчасно, то його внутрішні деталі могли покритися коксом. Відповідно, старі сальники і прокладки не протікають через їх закоксованности. Коли ви заллєте якісне синтетичне масло з відмінними миючими властивостями, то прокладки і сальники незабаром можуть дати текти.

Співробітники компанії АвтоЕвроТрейд і фахівці СТО «ТопКарАвтосервис» завжди нададуть вам висококваліфіковану допомогу при виборі моторного масла для вашого авто і нададуть сервісні послуги по його заміні.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок