Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Скільки необхідно часу, щоб зарядити автомобільний акумулятор?

Автор: Дата: 30.05.2017 Просмотрів: 1699 Коментари: 0

Скільки необхідно часу, щоб зарядити автомобільний акумулятор?

 

Однозначну відповідь на такий, здавалося б, простий питання дати не можна, так як багато фактори залежать від рівня розрядки акумулятора. Саме правильне рішення тут – це, перш за все, подивитися на вмонтований індикатор, потім відповідно орієнтуватися вже на нього. Або ж на амперметр нашого зарядного пристрою.

Немає абсолютно нічого складного в тому, щоб зрозуміти цей індикатор. Якщо горить зелена лампочка – акумулятор може вважатися зарядженим, якщо червона – можна бути впевненим у тому, що він розряджений. Але є також і інші варіанти, значення яких виробники зазвичай не забувають вказувати на етикетці. Також пристрій може мати кілька світлодіодів. Залежно від показань, вони загоряються або гаснуть. Щоб у цьому розібратися, рекомендується заглянути в керівництво користувача даного ЗУ. У тому випадку, якщо в зарядному пристрої є амперметр, то саме він є досить наочним і в той же час найбільш точним індикатором. Тут все просто: якщо батарея добре заряджена, то показник заряду амперметра буде низьким, якщо розряджена, то відповідно струм його заряду буде вище. Коли показання амперметра опускаються до нуля – то це сигналізує про повну рівень зарядки. Але це застосовно тільки до ЗУ з змінним струмом.

Існує нескладна формула для того, щоб правильно підрахувати час, необхідний для заряду АКБ. Для цього ємність батареї ділимо на зарядний струм, а потім множимо наш результат ділення на 1,2. Знову ж таки, така формула дійсна лише при постійному струмі. Потрібно також врахувати, що на практиці час зарядки може відрізнятися від розрахунків. Це залежить від якості самої АКБ і температури зовнішнього середовища. Різниця буде становити менше 20%.

Важливим буде також відзначити, що навіть тільки що куплений і зовсім новий акумулятор все одно рекомендується ставити на зарядку. Адже нам не відомо скільки місяців він пролежав в магазині до того, як Ви вирішили його придбати. А за цей час акумулятори мають особливість втрачати частину заряду. Для того, щоб встигнути заповнити резерв малим струмом (який як раз і потрібен в такому випадку), потрібно всього лише годину або два.

Підібрати і купити якісне зарядний пристрій для автомобільного акумулятора ви можете: https://aet.ua/zardyanye-ustroystva/

 

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок