Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Саморазрежение акумулятора: види і норма

Автор: Дата: 15.06.2017 Просмотрів: 2393 Коментари: 0

Саморазрежение акумулятора: види і норма

Саморазряды АКБ бувають мимовільні і викликані зовнішніми чинниками:

1. Мимовільний – це може статися якщо АБ перебувати в нерухомому і неробочому стані. Активні хімічні компоненти контактують між собою і навколишнім світом. З-за цього відбувається повільне руйнування і втрата активності.

2. Викликаний – через зламаних частин, електронних новинок, які просто забирають струм безцільно.

3. Чинний – засмічується площину осідаючого брудом, просоченої вологістю і нафтопродуктами, утворюється місток між електродами. При тривалій стоянці авто відбувається мінімальна, але поступова втрата вольтажу.

4. Електролітичний – при застосуванні батареї внизу ємностей накопичуються частинки обсипалась суміші, так як пластини з часом приходять в непридатність. Це може зімкнути листи, що і стане причиною розрядки.

Щоб зберігати його працездатність необхідно стежить за напругою. Якщо ж воно просідає, то необхідно час його заряджати.

З'ясуємо, який же розряд прийнято вважають нормальним. Варто застерегти, що саморозряд тільки що купленого і б/у – буде відрізнятися. При температурі зберігання +15ºC, +20 C, добре провітрюваному приміщенні, при відсутності вологи, пилу, бруду і хорошому заряді. Дотримуючись ці правила струм буде зберігатися надовго.

Для щойно придбаного АКБ. Абсолютно адекватна втрата заряду – це від 0,5 до 1%. Приблизно місяць - два буде глибока розрядка. А вже через три – чотири місяці він повністю зникне, що погано позначитися на стані агрегату!

Для бувшого у використанні. Нормою прийнято вважати, починаючи від 1 – 1,7%, це обумовлюється від параметрів застосування та віку. Може бути, що тільки за одну добу втрачає до 3 – 4 %.

Обов'язково при зберіганні батареї, не залежно від місця, потрібно робити заміри напруги хоча б раз на місяць. В іншому випадку його потрібно дозаряджати обов'язково!!! Дотримуючись обов'язкових рекомендацій і наведених вище порад, ви завжди будете впевнені, що робите все правильно. Таким чином продовжите термін служби АКБ, незамінного одного вашого автомобіля.

У нашому інтернет-магазині АвтоЕвроТрейд представлений широкий асортимент високоякісних акумуляторних батарей від відомих світових виробників: https://aet.ua/car-batteries/.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок