Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Правильний догляд за автомобільним акумулятором

Автор: Дата: 31.05.2017 Просмотрів: 4230 Коментари: 1

Правильний догляд за автомобільним акумулятором

 

1. Контроль надійності кріплення АКБ.

Зробити це досить просто і не вимагає ніяких попередніх підготовчих процесів. Досить просто відкрити підкапотний простір автомобіля і рукою поворухнути корпус батареї. Якщо вона щільно сидить на своєму штатному місці, то робити нічого не потрібно. В іншому випадку, просто підтягнути кріплення. Цього цілком достатньо, щоб вона служила в нормальних умовах.

2. Контроль стану контактних клем і наконечників.

Теж дуже проста техніка обслуговування. Досить відключити клеми, очистити їх від продуктів окислення, зачистити і поставити на місце. Щоб рідше це проробляти, після установки, рекомендується змастити встановлені наконечники звичайним литолом. Це якісно захистить їх від корозії і окислення.

3. Протирання корпусу від пилу і бруду.

Справа в тому, що забруднена поверхня є природним провідником електрики. І якщо залишити надовго автомобіль з забрудненим джерелом живлення, то по поверненню ви застанете його повністю розрядженим. Достатньо один раз в тиждень, просто протирати його від пилу, що накопичився, і ви не застанете ваш автомобіль в не робочому стані.

4. Перевірка батареї на ступінь зарядженості.

Ступінь заряду визначається за допомогою спеціального приладу – вольтметра та повинна відповідати значенню 12,5 при вимкненому двигуні. Якщо показник менше цієї норми, акумулятор необхідно дозарядить за допомогою спеціального пристрою.

Практично у всіх виробників приблизно однакові характеристики для зарядки, і складають 10% від ємності. Припустимо, що початкова ємність становить 60 А/год, тоді на зарядному пристрої необхідно виставити значення 6 А і 13,5-14,0 вольт. І обов'язково стежити, щоб температура електроліту не піднімалася вище значення 60 градусів.

Поява бульбашок під час процедури цілком допустимо, а ось кипіння електроліту бути не повинно. Заряд повинен проводиться в добре провітрюваному приміщенні, і не допускати на час роботи зарядного приладу відкритий вогонь та іскріння. Це майже напевно призведе до пожежі та вибуху

5. Щільність електроліту і його перевірка.

Рівень не складно визначити візуально, досить заглянути всередину батареї. Електроліт не повинен перевищувати рівня містка з пластинами більше ніж на 3-5 мм. Або вище рівня верхньої частини пластини на 15-20 мм. Доливати в ємності можна тільки дистильовану воду. Тому що в процесі експлуатації википає тільки вона.

Купіть в магазині ареометр, коштує він зовсім небагато, але він допоможе стежити за густиною електроліту. Норма щільності коливається в значеннях 1,27 – 1,29 г/куб. см. Якщо щільність низька, потрібно підзарядка, якщо висока – треба розбавити дистильованою водою.
Щільність електроліту потрібно перевіряти тільки при нормальній температурі батареї. І вона повинна бути близько 20 градусів. Якщо на вулиці холодно, занесіть акумулятор в будинок, і дайте йому нагрітися, і тільки потім зміряйте щільність. Якщо навпаки, занадто спекотно, на кожні 10 градусів зменшуйте нормальну щільність на 0,007 г/куб. см.

За визначенням кольору рідини в банках АКБ, можна легко визначити його стан. При нормальних умовах, електроліт має повністю прозорий вигляд. Але якщо в одній з банок буде кислота з домішкою частинок, або змінить колір на цегляно-червоний, значить, скоро вам доведеться замінити уточник електричної енергії.

У спекотну погоду частіше слідкуйте за станом акумулятора, не допускайте його висихання і вчасно додавайте воду. Такі прості дії допоможуть продовжити йому життя і позбавлять вас від зайвих витрат.

6. Пробки вентиляції і їх стан.

Протираючи корпус, зверніть увагу, щоб пробки завжди залишалися закритими, але з чистими отворами, через які виходять гази. Вони не повинні накопичуватися в корпусі, інакше неминучий вибух.

7. Контроль заряду батареї.

Ще одна проста перевірка, яку необхідно час від часу проводити з акумулятором. Заведіть двигун, ввімкнути дальнє світло та інші електричні прилади в автомобілі. Виміряйте напругу на клемах, воно повинно бути не нижче 13,8-14,2 вольта.

А так само, під час тривалої стоянки, щоб уникнути саморозряду, знімайте позитивну клему, це допоможе зберегти заряд на більший термін.

У нашому інтернет-магазині ви можете купити акумуляторну батарею для свого автомобіля: https://aet.ua/car-batteries/. Компанія АвтоЕвроТрейд надає сервісне гарантійне обслуговування АКБ.

Коментари

Правильний догляд за автомобільним акумулятором
(5/5)
Подяка за коментар.
Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок