Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Як підключити в ланцюг акумулятори і безперебійник?

Автор: Дата: 02.06.2017 Просмотрів: 3735 Коментари: 0

Як підключити в ланцюг акумулятори і безперебійник?

Акумулятори рідко бувають єдиним цілим, як правило, вони зроблені з окремих осередків. Ті з них, які заливаються електролітом, називаються банками. Кожна окремо взята, якщо її нормально експлуатувати, досить надійна і довговічна річ. Вона чудово справляється з кількома сотнями циклів повного заряду і розряду, а так само трохи більше тисячі на половинну ємність.

Існує помилка, що АКБ працює в блоці безперебійного живлення, може служити в ньому близько 10 років, і при цьому не вимагати ніякого обслуговування, в тому числі і долив води. Останнє – це правда, але не на такий великий термін. Класична батарея складається з шести банок, за два вольта кожна. І в процесі реальної роботи під час заряду близько 30%, дуже рідко вдається досягти і 1000 циклів.

У деяких ДБЖ напруга може досягати до 400 вольт. Щоб досягти такого показника на внутрішній шині, потрібно послідовне з'єднання відразу цілої ланцюжка акумуляторних батарей. Завдяки такому підходу, можна отримати практично будь-яку напругу. Але термін ефективної роботи такої групи джерел живлення буде менше, ніж окремо взятого. Вся справа в тому, що двох абсолютно однакових просто не буває. Кожен з них, хоч трохи, але відрізняється один від одного. Хімічні і теплові характеристики будуть різними, і з часом експлуатації, відмінності будуть тільки посилюватися.

Нову батарею можна сміливо повністю заряджати, і розраховувати мінімум на 90% віддачу заряду. А ось ланцюжок АКБ, навіть якщо вона абсолютно нова зможе віддати тільки 60-70% енергії від номіналу. Відбувається це за рахунок виснаження слабких елементів у всьому ланці. Якщо під час роботи ДБЖ відбуваються регулярні глибокі розряди акумуляторів, то через 500-700 циклів почнеться повальне відмова окремо взятих батарей і їх банок. Робота такого безперебійники буде під великою загрозою для обладнання, до якого він підключений. Економічно, простіше купити нові, і встановити на місце вийшли з ладу.

Якщо вам необхідно послідовно з'єднати кілька батарей, рекомендується вибирати елементи не лише одного виробника та номіналу, але і по можливості з однієї партії. Тоді у вас буде велика ймовірність того, що блок вийде максимально надійним, без слабких банок у всій ланцюжку. Можна скористатися ще однією хитрістю, використовувати окремі проміжні блоки по чотири акумулятора. Таким чином, теж можна домогтися певної надійності всієї системи.

Інтернет-магазин АвтоЕвроТрейд пропонує якісні акумулятори для джерел безперебійного живлення виробництва компанії Ventura і Challenger: https://aet.ua/car-batteries/gelevye-akkumuljatory/

 

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок