Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Чому синтетичні автомасла краще?

Автор: Дата: 25.05.2017 Просмотрів: 660 Коментари: 0

Чому синтетичні автомасла краще?

Цей одвічне питання автовласників: яким маслом користуватися синтетичним або мінеральним. Тому варто спробувати розібратися з усіма перевагами та недоліками цих матеріалів.

Будь автомасло можна охарактеризувати за двома основними параметрами:

1. Експлуатаційні характеристики.

2. Ціна.

Поговоримо про першому параметрі. Схеми виготовлення синтетичного і мінерального масел ідентичні: проводяться блендінг (змішання) базових компонентів, пакетів присадок - антиокислювальних, антикорозійних, мийно-диспергуючих, протизносних і в'язкісно-депресорних, які дозволяють використовувати масло в певному температурному діапазоні. Однак додавати їх потрібно в строго певному обсязі, оскільки збільшена кількість посприяє збільшенню гару на елементах ДВС. Ці причини визначають клас в'язкості минмасла не нижче 10W-, стандартні показники цього критерію складають: 10W-30, 10W-40, 15W-40.

При використанні синтетичних базисних елементів, мова йде про полиальфаолефиная, полиэфирах, їх суміші або продукти гідрокрекінгу. Можливе отримання моторного масла з в'язкістю 0W-, 5W-, яке забезпечить плідну змазування двигунів та плавний пуск під час низьких температур — до -400С.

Найбільш вагома відмінність синтетичной бази від мінеральної — це спочатку підвищена термоокислювальна міцність синтетики. Тобто під час роботи мотора базове минмасло піддається окисленню і руйнується значно швидше. Ця проблема частково вирішується за допомогою додавання антиокислювальної присадки, але чим більше їх додано, тим вище можливість появи нагару в ДВС із збільшенням терміну використання автомасла.

Слідчо напрошується висновок, що в умовах пробігу близько 15 000 кілометрів, справний техстан мотора і при використанні синтетики шанс появи диму і інших відкладень значно менше порівняно з мінеральними автомаслами.

Підсумуємо, синтетика має певні переваги, порівняно з мінералкою це:

1. Низький рівень в'язкості при низьких діапазонах температури, що веде за собою легкий запуск мотора.

2. Практично ідеальні характеристики при експлуатації.

3. Періодичність заміни збільшується вдвічі. Прикладом служить німецька синтетика лідера на ринку виготовлення мастил і присадок LIQUI MOLY Synthoil Longtime Plus 0W-30, яка розраховується на 30 000 км для Volkswagen лінійки 2000 років. Брендові виробники світових марок масла, зазвичай мають допуски світових автовиробників Mercedes-Benz, Volkswagen, BMW та інших. Купити моторное масло Volkswagen VAG Longlife III 5W-30 5л : https://aet.ua/car-engine-oils/maslo-vag-5w-30-5l.html

4. Забезпечується найбільш висока економія пального (від 10 % до 5 %).

Ці переваги стають актуальними для західноєвропейських країн, в яких кампанія по захисту екологічної ситуації приймає всесвітні масштаби. З цих причин приділяється значна увага розроблення і виробництва автомобільних мастил синтетики.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок