Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Характеристика і види акумуляторних батарей для автомобілів

Автор: Дата: 02.06.2017 Просмотрів: 976 Коментари: 0

Характеристика і види акумуляторних батарей для автомобілів

Якщо вам потрібен новий акумулятор для вашого автомобіля, то ви потрапили в потрібне місце. Наш інтернет магазин має дуже великий вибір продукції, від найрізноманітніших виробників. Повністю виключивши свідомо неякісну продукцію, ми залишили в асортименті тільки сертифіковану на гарантії. Можете не хвилюватися, якщо в гарантійний період, при нормальній експлуатації щось станеться, ви можете сміливо розраховувати на обмін неякісного примірника.

Наші консультанти зможуть, у разі необхідності, підказати вам, що краще всього підійде саме під ваш автомобіль. Що дозволить заощадити час на пошуки інформації, точно вибрати найкраще з того, що є.

Будь-яка людина в сучасному світі прекрасно знає, навіщо автомобілю потрібен електричний джерело живлення. Поки автомобільний двигун знаходиться в стані спокою, він не може самостійно забезпечити розвинену електромережу прилади та електрикою. У цій ролі виступає акумулятор. За великим рахунком, він потрібен лише для запуску двигуна. Але по факту, виконує ще безліч ролей. У тому числі живить сигналізацію машини, поки ви не перебуваєте з нею поруч. Сучасні АКБ мають настільки маленькі розміри, що можуть поміститися під капотом будь-якого транспортного засобу, навіть дуже компактного. Але при цьому будуть мати достатню ємність, щоб повністю справлятися зі своїми обов'язками.

Трохи історії

Це корисний винахід пройшов довгу історію, щоб придбати сучасний вигляд. Але принцип дії був точно таким же, як і багато років тому. Але, перші зразки мали значні габарити, і не призначалися для використання в авто того часу. Двигуни запускалися досить складно, за допомогою механічної сили людини, та й то, не з першої спроби. Але з винаходом електричного стартера, запуск двигуна легкової машини стало набагато простіше. І з тих пір досконалість АКБ не припинялося. З кожним десятиліттям вони ставали компактніше, і росла надійність такого джерела живлення. Поступово надійність зросла на стільки, що механічний спосіб старту двигуна повністю був виключений з конструкції двигуна. І залишився тільки електричний стартер.

З чого він складається?

Акумулятор досить простий, якщо його розібрати. Це полімерна ємність, ефективно протистоїть кислоті, якою наповнений зібраний зразок. Ємність розділена на шість банок, в кожну з них поміщені електроди зі свинцю. Чистий свинець вже давно не використовується, так як його характеристики не підходять під сучасні потреби. Його зазвичай розбавляють невеликим відсотковим вмістом сурми або калію. В деяких випадках і тим і іншим. Завдяки цьому можна отримати досить ємний агрегат з невеликим напругою 12 вольт.

В залежності від умов експлуатації, можливі кілька варіантів на вибір. На відміну від сухих джерел писання, свинцево-кислотний акумулятор не любить повного розряду, точно так само, як і перезаряду енергією. В обох випадках відбувається частковий процес руйнування пластин, і його ємність поступово падає. І коли відбувається замикання пластин, АКБ повністю виходить з ладу. Для цього виробники придумали спеціальний захист, що відключає батарею, по достиженью нею максимального заряду. Завдяки цьому вона набагато довше зберігає свої фізичні властивості.

Щоб пластини не стикалися один з одним, виробники внесли в конструкцію пластиковий сепаратор. Він не тільки розділяє пластини на частини, але і в разі їх осипання, захищає конструкцію від замикання. Інженери вирішили ще одну проблему, з якою стикалися автолюбителі минулих років – необхідність час від часу доливати дистильовану воду в банки, по мірі випаровування. Хитрий лабіринт для рекомбінації газу зробив це можливим. Тепер батарея легко дихає атмосферним повітрям, але при цьому не втрачає рідину.

Всі батареї, представлені в нашому інтернет магазині, повністю відповідають сучасним вимогам безпеки та надійності. Можуть експлуатуватися в будь-який час року і не страждати від перепадів температур. Легко справлятися з великими навантаженнями і витримувати тряску вітчизняних доріг.

У нашому інтернет-магазині представлений широкий асортимент акумуляторних батарей для різноманітних автомобілів: https://aet.ua/car-batteries/.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок