Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Ефективні енергозберігаючі моторні автомасла

Автор: Дата: 06.06.2017 Просмотрів: 966 Коментари: 0

Ефективні енергозберігаючі моторні автомасла

Основне завдання будь-якого масла в двигуні внутрішнього згоряння – це зменшення впливу тертя на всі рухомі частини. А поява енергозберігаючих аналогів, допоможуть знизити витрату бензину або дизельного палива. Таке масло здатне знизити до мінімуму тертя скрізь, де воно відбувається в двигуні, але вона не допоможе, якщо у вас порушені інші важливі функції. Наприклад, забитий повітряний фільтр, складності при перекачуванні рідин і неякісна робота підвіски.

Є два типи тертя, де присутня масло для двигуна, і обидва цих тертя по-різному компенсуються мастильним матеріалом.

Гідродинамічний режим – це коли внутрішні деталі двигуна переміщаються щодо один одного з великою швидкістю. Їм просто необхідно бути розділеними між собою невеликим шаром масла, яке бере на себе роль роздільника. Якщо масло має високу в'язкість, то тертя буде досить великим, і втрати від такої мастила теж високими. Якщо мало має знижену в'язкість, деталі легко переміщаються щодо один одного, і не створюють додаткового опору.

Граничний режим відрізняється від гідродинамічного значними навантаженнями на малих швидкостях. В'язкість масла в двигуні вже не справляється з тертям, і для нормального ефекту мастила використовують присадки. В якості добавки можуть виступати графіти і дисульфит молібдену. Вони проникають в структуру металу, і в період навантаження, коли масляної плівки недостатньо для змащення деталей, виконують змащувальні властивості замість неї. Так само існують і рідкі добавки, які допомагають боротися з тертям на низьких швидкостях і під навантаженням. Вони діють на молекулярному рівні. Як би прилипаючи до стінки металу, і випускають невеликий хвіст, у вигляді ворсинки. Рухаючись вздовж цих ворсинок, металеві деталі не стикаються один з одним, від чого виникає ефект енергозберігаючого олії.

Класифікація енергозберігаючих масел

Класифікуються масла досить просто, за допомогою спеціальних букв, на упаковці, відразу після вказівки властивостей експлуатації. І можуть виступати у вигляді абревіатури ЄС (Energy Conserving) або FE (Fuel Economy), що підтверджує їх належність до класу енергозберігаючих масел. Таке маркування була розроблена міжнародною компанією API (American Petroleum Institute), і прийнята всіма виробниками, як стандарт в класифікації.

Але альтернативної класифікації АСЕА, всі зберігаючі енергію мастильні матеріали виділені особливою категорією. Щоб не переплутати, варто запам'ятати: А1-02, А5-02 – масла для двигунів, що працюють на бензині з високим навантаженням, В1-02, В5-02 – для невеликих вантажних авто і всіх легкових машин з дизельними двигунами, в тому числі і з турбонадувом.

Всі енергозберігаючі масла пройшли спеціальні випробування і підтвердили на практиці, що в порівнянні із звичайними, вони мають ряд переваг, в тому числі, дають перевагу економії палива, при нормальних умовах експлуатації.

Купити енергозберігаюче моторне масло можна в нашому інтернет-магазині ПОВІДОМЛЯЄ: https://aet.ua/car-engine-oils/

Наші фахівці допоможуть вибрати і замінити моторне масло в машині (за умови покупки товару в нашому магазині).

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок