Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Особливості роботи зарядного пристрї "Дніпро-3М" від АвтоЕвроТрейд

Автор: Дата: 02.05.2017 Просмотрів: 3215 Коментари: 0

Особливості роботи зарядного пристрою "Дніпро-3М" від АвтоЕвроТрейд

«Дніпро-3М» - імпульсний зарядний пристрій (ЗУ). Корпус девайса виготовлений з пластику. Для вентиляції апарату вмонтована решітка. Панель керування обладнана світлодіодними індикаторами і перемикач для вибору режиму роботи. Датчики відображають підключення агрегату до мережі (над лампочкою напис «МЕРЕЖА») і процес роботи (детектор з написом «ЗАРЯД»). На передній панелі також є перемикач для вибору режиму роботи. ЗУ працює в 3 режимах:

1) «4А»;

2) «8А»;

3) «БП» / «ЗБЕРІГАННЯ АКБ».

Вентилятор примусового охолодження розташовується на задній кришці пристрою. Дроти для підключення до акумулятора, мережевий шнур і запобіжник вмонтовані поряд.

Застосування зарядного пристрою

Основне завдання девайса «Дніпро-3М» - автоматично зарядити акумулятори, ємність яких варіює в діапазоні 12 - 160 А·год. Існує ряд другорядних функцій апарату:

1) Профілактика сульфатації батареї;

2) проведення десульфатации акумулятора;

3) запобігання перезаряду АКБ;

4) запобігання розрядки акумулятора;

5) збереження властивостей енергонакопичувачів в межэксплуатационный період.

На практиці ЗУ використовують для «реанімації» розряджених до 0 В АКБ. Його можна застосовувати в ролі блоку живлення або у складі дизельних генераторів/систем резервного енергопостачання. Передпусковий режим дозволяє автомобілістам швидко завести машину в зимову пору.

Пристрій обладнаний захистом від короткого замикання, перевантажень і перегріву. На задній панелі присутній запобіжник. Він призначений для запобігання зворотної полярності. Запобіжник розплавився, якщо ЗУ підключити неправильно.

Як перевірити працездатність

Переконається у функціонуванні зарядного пристрою нескладно. Для перевірки треба підключити до клем лампи напругою 12 В і потужністю 21 Вт. Якщо обидва індикатори світяться – девайс працює нормально.

Правила експлуатації:

1) підключіть пристрій до мережі. Якщо девайс працює, повинна світитися лампочка «МЕРЕЖА»;

2) правильно підключіть дроти до АКБ (червону до «плюса», чорну – до «мінуса»). Якщо індикатор «ЗАРЯД» мерехтить, при цьому напругу на клемах не нижче 10В - перевірте запобіжник на справність;

3) після того, як акумулятор зарядиться на 70-80%, індикатор заряду буде періодично вимикатися. Це нормально, оскільки ЗУ автоматично переходить в режим імпульсного циклічного заряду. Після того, як лампочка «ЗАРЯД» почне періодично блимати, батарею треба заряджати близько 4 годин;

4) після того, як АКБ зарядилася, «Дніпро-3» автоматично перемикається в режим імпульсного заряду для профілактики перезаряду і сульфатації. В такому режимі індикатор повинен мигати з інтервалом 10-15 секунд;

5) Повернути перемикач на передній панелі на «ЗБЕРІГАННЯ АКБ» і залишити батарею на 24-72 години. Фахівці стверджують, що маніпуляція забезпечує максимальну продуктивність акумулятора.

Для того щоб пристрій повноцінно функціонувало, необхідно дотримувати наступні правила:

1) при підключенні ЗУ до акумулятора необхідно строго дотримувати полярність. Чорну клему потрібно підключати до знаку «-», червоне – до знаку «+». При правильному підключенні повинен світитися індикатор «ЗАРЯД». При неправильному підключенні до ЗУ АКБ перегорить запобіжник, і пристрій буде працювати не буде;

2) за необхідності завжди доливати дистильовану воду в АКБ;

3) Значення зарядного струму встановлювати пропорційно ємності акумулятора:

· режим «8» - для батарей ємністю 60-160 А·год;

· режим «4» - для акумуляторів ємністю 12-75 А·год.

Десульфатація АКБ

«Дніпро-3М» дозволяє здійснити десульфатацию батареї 3 способами:

Придбати ЗУ «Дніпро-3М» ви можете в нашому інтернет магазині. Доставку здійснюємо по Києву та Україні.

  1. щадний режим малими струмами. Для цього треба встановити апарат в режим «ЗБЕРІГАННЯ АКБ» і заряджати батарею близько 5 діб, залежно від рівня сульфатації;
  2. заряджати батарею імпульсним циклічним зарядом близько тижня. Обов'язково треба врахувати ємність АКБ;
  3. підключити до АКБ розрядної лампи напругою 12 В (5 Вт для 4 та 10 Вт для 8 А). Підключити до отриманого комплексу ЗУ. Заряджати декілька діб в режимі імпульсного циклічного заряду. При цьому лампи будуть створювати асиметрію струму, і ефект десульфатации буде максимально інтенсивним.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок