Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Десульфатирующие зарядні пристрої для автоаккумуляторов

Автор: Дата: 26.05.2017 Просмотрів: 1395 Коментари: 0

Десульфатирующие зарядні пристрої для автоаккумуляторов

Зарядні пристрої та прилади для десульфатации, дуже відомі і обговорювані. Це призводить до того, що навіть досвідченим майстрам доводиться розгубитися в різноманітності рішень.

Для підзаряду автомобільних АКБ найчастіше застосовують асиметричний електрострум, ніж ефективно забезпечується пропорційність зарядної і розрядної складових десять до одного при співвідношенні тривалості роботи складають один до двох відповідно. Досить часто таким чином відновлюють батареї, які були засульфатированы, або використовують в якості профілактики.

Дане пристрій для 12-вольтів АКБ. При цьому струм заряду в імпульсі дорівнює 5А, а розряду – 0,5 А. А можливо так само збільшити параметри даного приладу, про що піде мова пізніше.

У цьому пристрої встановлений трансформатор, потужність якого як мінімум 150W, а значення змінної напруги на вторинній обмотці не менше 21-25V. На радіатор ефективно приєднувати випрямний діод (VD1), який витримує електрострум від 5A і вище. А також, стабілітрони VD2 і VD3 при напрузі стабілізації 8-9V і більше. Підійдуть кремнієві транзистори ВТ1 і ВТ2 КТ825 або з подібними характеристиками, які встановлюються на теплообмінники. Площа радіатора необхідна VT2 повинна бути не менше 200 кв. см!

Резистер R1 - мінімум 2Вт, допускається, необхідно, щоб R3 був дротяним, а R4 – потрібен неодмінно з дроту, що має високий питомий опір. При цьому для змінного резистора підійде якою завгодно.

При зарядці, електрострум проходить через R4, при чому як при зарядному, так і при розрядному процесі. Тобто, в сумі струм ЗУ приблизно на десять відсотків більше струму зарядки. На цю величину необхідно зменшити показники амперметра РА1, зі стрілкою фіксує приблизно одну третину амплітуди імпульсу сумарного струму (1,8 А). З номінальним зарядним струмом напруга АКБ знаходиться в діапазоні 13-15В.

Час процесу зарядки акумуляторної батареї безпосередньо залежить від ємності, наскільки вона розряджена і яка ступінь сульфатації її пластин.

При справності АКБ, період підзарядки піддається розрахунку. Для цього потрібно виконати поділ початкової ємності на середнє зарядного струму. Абсолютно розряджена батарея, ємність якої 55 АЧ зарядитися через 35 годин, у разі засульфатированности це буде 70-80 годин і більше.

Купити десульфатирующие зарядні пристрої для акумулятора ви можете: https://aet.ua/zardyanye-ustroystva/

 

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок