Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Особиста безпека під час підзарядки акумулятора

Автор: Дата: 25.05.2017 Просмотрів: 877 Коментари: 0

Особиста безпека під час підзарядки акумулятора

АКБ які стоять в автомобілях і мотоциклах, при певних умовах можуть бути досить небезпечними. Якщо проводити нормальну експлуатацію, і дотримуватися певних технік, то нічого поганого не трапиться. Але щоб це знати, треба як мінімум прочитати про це. Найнебезпечніший момент під час використання будь-якого джерела живлення – це його підзарядка.

Основні правила, яких варто дотримуватися під час процесу підзарядки, описані нижче:

1. Переконайтеся, що всі процедури будуть проходити в закритому приміщенні при природній, кімнатній температурі;

2. Кімната, у якій ви поставили акумулятор і зарядний пристрій, буде добре вентилюватися, краще примусово. Під час заряду відбувається складний хімічний процес, під час якого в повітря виділяється складні хімічні речовини. Вони можуть бути причиною не тільки отруєння людини, але так само причиною загоряння;

3. Усередині корпусу знаходиться сильнодіюча кислота, і якщо в процесі зайти в кімнату з відкритим вогнем, або допустити появи найменших іскор, то є дуже велика ймовірність виникнення пожежі, або навіть вибуху. Розповідати наслідки вибуху ємності з кислотою, думаю, не варто

4. Заряджати джерело живлення потрібно на стійкій твердої поверхні, щоб не було ні єдиного шансу її перекинути. Ні в якому разі не допускайте нахилу більш ніж в 45 градусів.

5. Не варто підходити до АКБ з металевими прикрасами на руках і шиї. Якщо ви випадково закоротити клеми, уникнути удару сильним струмом не вийде. Як мінімум, шкірні покриви отримають сильний опік, а так само не рідкісні більш серйозні випадки.

6. Перед тим як включати зарядний пристрій в мережу, зайвий раз перевіряєте правильність підключення. Кожна клема повинна строго відповідати полярності, і ні в якому разі не перехрещуватися. В іншому випадку відбудеться поломка всіх пристроїв.

7. Зверніть увагу, на верхній частині корпусу є спеціальні заливні і вентиляційні отвори, їх необхідно відкрити. Відкривати потрібно акуратно, щоб не допустити потрапляння кислоти на шкіру рук та в очі. Це дасть батареї нормально дихати під час заряду.

8. Саморобні електронні прилади можуть нашкодити АКБ, тому їх використання не рекомендується. Варто віддати перевагу заводськими зразками, розрахованим на найрізноманітніші умови заряду.

Придбати якісне зарядний пристрій для автомобільного акумулятора ви можете: https://aet.ua/zardyanye-ustroystva/

 

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок