Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Як заряджати акумулятор далеко від дому?

Автор: Дата: 01.06.2020 Просмотрів: 895 Коментари: 0

Як завести машину з сівшим АКБ далеко від дому?

У багатьох в гаражі є сучасний імпульсний зарядний пристрій, здатний ефективно і швидко заряджати свинцево-кислотний автомобільний акумулятор. Навіть якщо неприємність трапилася, 2-3 годин на зарядці досить, щоб в літніх умовах запустити машину в роботу, і генератором довести заряд до номінальних показників. Але, що робити, якщо батарея сіла на природі, або в іншому місті. Залишити включений споживач струму може, як новий, так і досвідчений водій. Від такої помилки не застрахований ніхто. Якщо у вас машина з механічною коробкою передач, зробити це буде відносно просто.

Груба чоловіча сила

Принцип запуску машини заснований на тому, що привід коліс (передніх або задніх) безпосередньо пов'язаний з колінчастим валом. Тобто, якщо попередньо розігнати машину, і включити швидкість на КПП, цього повинно цілком вистачити, щоб запустити дизельний або бензиновий мотор в роботу. Головне, щоб в акумуляторі залишалося хоча б трохи електричного струму. Це можна перевірити натисканням на клаксон. Якщо натиснути на клаксон, він повинен видавати досить гучний, чутний звук. Далі необхідно діяти за наступною схемою:

1. Знайти двох і більше міцних друзів або просто готових допомогти людей, щоб вони могли штовхнути автомобіль з сівшим джерелом живлення.

2. Необхідно попередити всіх, що в момент включення швидкості, штовхати машину на кілька секунд стане складніше, але це не повинно послужити причиною зупинки. А в момент запуску двигуна, авто різко прискориться на коротку відстань. Помічники повинні бути до цього готові, щоб не впасти і не отримати травм.

3. Штовхати машину можна як вперед, так і назад. Відповідно і використовувати для включення відповідну швидкість.

4. Краще вибрати той напрямок, куди машина буде котитися легше, під ухил. Розігнати автомобіль в гору практично неможливо, навіть якщо це малолітражка.

Для старту необхідно вибирати першу швидкість, вона дасть максимальні оберти на колінчастий вал. Але, відпускати педаль зчеплення необхідно м'яко, щоб шестерні зачеплення в коробці передач не отримали критичного удару.

Важливо: якщо немає кількох сильних чоловіків, як тягач можна використовувати практично будь-який автомобіль. Головне, для запуску мотора використовувати досить довгий трос. Є небезпека, коли двигун запуститься в роботу, різке прискорення може спровокувати ДТП.

Важливість якісного акумулятора

Надійне джерело живлення завжди має додатковий запас ємності, на випадок глибокого розряду. Щоб рідше стикатися з такими труднощами, необхідно вибрати і купити АКБ у перевіреного дилера АвтоЕвроТрейд. Оригінальний акумулятор прекрасно пручається кристалізації сульфатів, і не відмовить в роботі після першого глибокого розряду. Досить буде відновити його ємність за допомогою імпульсного розрядного пристрою, і він знову готовий запускати мотор при будь-яких погодних умовах.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок