Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Закипів акумулятор? Що робити?

Автор: Дата: 23.08.2019 Просмотрів: 6126 Коментари: 1

З такою проблемою може зіткнутися будь-який водій. Звичайно, якщо своєчасно ознайомитися зі станом електрики, і вибирати тільки якісні АКБ від перевіреного дилера, ймовірність зіткнутися з закипілим корпусом мінімальна. Але, все-таки, що необхідно робити, якщо рідина всередині поліпропіленового корпусу закипіла?

Алгоритм дій

Відкинемо на час причини, через які сталася неприємність. Фахівець компанії АвтоЕвроТрейд рекомендує насамперед відключити від роботи двигун, щоб не посилювати проблему. Саме подача високого струму на джерело живлення і є головною причиною кипіння рідини. Якщо є можливість, евакуювати машину до найближчої станції СТО, де зможуть допомогти в ситуації, що склалася, якщо немає, поступити таким чином:

1. Причина кипіння - подача занадто великого струму на клеми АКБ. Значить, необхідно її зменшити, для цього бажано включити в роботу якомога більше електричних споживачів. Але, без фанатизму, повний розряд батареї нам теж не потрібен.

2. Їхати на машині з будь-якою швидкістю, але з мінімально можливими (безпечними) оборотами двигуна. Це дозволить виробляти менше енергії, і відповідно знизити подачу струму на акумулятор.

3. Якщо ви точно знаєте, який запобіжник відповідає за відключення генератора, можете витягти його зі свого гнізда. Але, пам'ятайте, що залишковогозаряду в АКБ вистачить тільки на обмежений час роботи машини, особливо, якщо необхідно користуватися світлом в темний час доби.

4. Рухатися в бік найближчої СТО.

Що робити далі?

Сучасні транспортні засоби досить складні в обслуговуванні, і самостійно розібратися в ситуації без фахівця і спеціальних приладів не вийде. Проблема може бути досить проста, в несправному реле регуляторі напруги, або в генераторі, з пошкодженням діодного містка. Не рідкісні випадки, коли потрібен комплексний ремонт, щоби повністю вирішити проблему закипілого акумулятора.

Важливо: якщо акумулятор кипів протягом кількох хвилин, швидше за все, він втратив частину води з електроліту. Навіть якщо у вас джерело живлення з необслуговуваним корпусом, фахівці допоможуть повернути йому необхідний рівень рідини, щоб відновити йому нормальну працездатність.

Закипілий АКБ говорить про те, що електрообладнання автомобіля знаходиться в несправному стані, і відкладати ремонт можна навіть на деякий час.

Коментари

Закипів акумулятор? Що робити?
(1/5)
идите нахуй!!!!
Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок