Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Як правильно стежити за станом клем автомобільного акумулятора?

Автор: Дата: 23.11.2023 Просмотрів: 183 Коментари: 0

Як правильно стежити за станом клем автомобільного акумулятора

Правильний догляд за клемами автомобільного акумулятора відіграє важливу роль для забезпечення надійної та безперебійної роботи всієї електричної системи автомобіля. Клеми - це місце з'єднання акумулятора з рештою компонентів електрообладнання за допомогою проводів.

Основні правила догляду за клемами:

1. Регулярно перевіряти надійність затяжки клем. Вібрація може призвести до послаблення з'єднання, що стане причиною поганого контакту. За необхідності підтягувати кріплення.

2. Стежити за чистотою поверхні клем. Бруд і окислення погіршують контакт і провідність. Періодично зачищати клеми металевою щіткою і змащувати технічним вазеліном для запобігання корозії.

3. Регулярно перевіряти рівень електроліту в акумуляторі і за необхідності доливати дистильовану воду. Електроліт не повинен опускатися нижче верхнього рівня пластин акумулятора. 

4. Використовувати спеціальний захисний склад для обробки клем і контактних поверхонь. Це дозволить захистити їх від впливу кислот і корозії.

Регулярний догляд дозволить продовжити термін служби клем і уникнути виникнення несправностей електрообладнання через погані контакти. Це важливо для комфортної та безпечної експлуатації автомобіля.

Клеми акумулятора відіграють важливу роль у роботі всієї електричної системи автомобіля. Від їх стану безпосередньо залежить стабільність енергопостачання і безперебійна робота бортового обладнання. Тому важливо регулярно перевіряти клеми і приділяти їм належну увагу.

В першу чергу необхідно стежити за надійністю кріплення клем до виводів акумулятора. Вібрації під час руху можуть призвести до послаблення з'єднання, що стане причиною поганого контакту. Тому рекомендується періодично підтягувати болти клем за допомогою ключа.  

Також важливо утримувати поверхню клем в чистоті, не допускаючи скупчення бруду і оксидів. Це можна зробити за допомогою металевої щітки або наждачного паперу. Після чищення клеми потрібно змащувати технічним вазеліном або спеціальним мастилом для запобігання корозії.

Не рідше одного разу на місяць слід перевіряти рівень електроліту в акумуляторі. За необхідності потрібно доливати дистильовану воду так, щоб електроліт закривав пластини.

Дотримуючись цих нескладних правил догляду, можна значно продовжити термін служби клем акумулятора і уникнути багатьох неприємних несправностей, пов'язаних з порушенням контакту. Регулярний догляд гарантує надійну роботу автомобіля.

Ось ще декілька корисних порад щодо догляду за клемами акумулятора:

1.  Використовуйте спеціальні захисні клемні покриття. Ці склади утворюють на поверхні клем тонку антикорозійну плівку, яка захищає від окислення та впливу електроліту. Рекомендується оновлювати таке покриття раз на рік.

2.  Якщо на клемах з'явився білий або зелений наліт, це ознака сильної корозії. В цьому випадку клеми треба зачистити за допомогою наждачного паперу, знежирити та обробити вазеліном або антикорозійним спреєм.

3.  Слідкуйте за тим, щоб дроти були надійно закріплені в затискачах клем без люфту та перекручування. Інакше можливий поганий контакт та нагрівання дротів. За необхідності ізоляцію дротів можна піджати плоскогубцями.  

4.  При заміні акумулятора встановлюйте клеми таким чином, щоб вентиляційні отвори на акумуляторі були відкриті. Це необхідно для забезпечення газообміну і запобігання скупчення вибухонебезпечного газу всередині банок.

5. Не забувайте від’єднувати клеми при проведенні електрозварювальних робіт на автомобілі чи при заряджанні іншого акумулятора від бортової мережі вашого авто. Це дозволить уникнути виходу з ладу регулятора та іншого електроустаткування.

Дотримання цих простих рекомендацій дозволить вам запобігти безлічі проблем з акумулятором та електрообладнанням вашого автомобіля.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок