Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Різновиди вантажних акумуляторів

Автор: Дата: 28.08.2020 Просмотрів: 1246 Коментари: 0

На відміну від легкових автомобілів, вантажний транспорт експлуатується переважно в комерційних цілях. А це означає, що вантажівка піддається значно більшим фізичним і експлуатаційним навантаженням. Тож не дивно, що частина кінетичної енергії передається на відносно крихкий пристрій - акумулятор. Якщо спочатку він був неправильно спроектований інженерами і хіміками, то довго в таких умовах він не прослужить. Фахівці компанії AET розкажуть, якими бувають різновиди АКБ для вантажівок, щоб згодом водії могли робити усвідомлені покупки для транспорту.

Надійність і якість в дрібницях

 Як і у легкового транспорту, у вантажівок є свої класи. Так, для техніки випущеної ще в минулому столітті не потрібно занадто потужний акумулятор. А для автобуса, з великою кількістю електричних споживачів, ємний і надійний АКБ необхідний як повітря. Саме з цієї причини у вільному продажу можна знайти три різновиди свинцево-кислотних акумуляторів.

 1. Лінійка бюджетних АКБ зустрічається в асортименті багатьох виробників. Як правило, корпус таких батарей має прямий доступ до банок. Пакети пластин виготовлені гібридним методом. Потребують регулярного технічного обслуговування приблизно 2-3 рази на рік. Але, встановлена ​​на невимогливу до джерела енергії техніку, відмінно справляється з поставленим завданням. Впевнено запускає в роботу мотори будівельної техніки, простих тракторів, сільськогосподарську техніку і вантажівок випуску минулого століття.

 2. Середня категорія має тільки кальцієві свинцеві пластини зроблені методом лиття. Кальцій набагато менше споживає води, і вирівнювати рівень електроліту в банках буде потрібно не частіше 1 разу на рік. Це дуже зручно, тому що не відволікає водія від виконання поставлених щоденних завдань. Поліпропіленовий корпус з товстими стінками прекрасно справляється з підвищеною вібрацією. А ємності цілком достатньо, щоб живити електричною енергією та інші споживачі. Це може бути лебідка, гідравлічний підйомник борту або кондиціонер.

 На даний момент найбільш затребувана серія, якої комплектуються багато вантажні автомобілі з заводу виробника. Визнаними лідерами в цій сфері в 2019 році названі виробники: TOP CAR, Varta, Tokler.

 3. Преміальна лінійка вантажних джерел живлення необхідна для самої вимогливої ​​техніки. Сучасні туристичні автобуси, комбайни з кондиціонерами і численним навісним обладнанням, багатотонні міжнародні тягачі. Страшний сон для будь-якого водія, залишитися з розрядженим АКБ далеко від рідного міста і без технічної допомоги.

 Акумулятори зроблені з додаванням невеликої кількості срібла. Дорогоцінний метал здатний особливо ефективно подбати про стан активних пластин. Не дозволяючи їм покриватися сульфатами під час випадкового або вимушеного глибокого розряду. Лідерами в сфері якості залишаються наступні бренди: TOP CAR Premium, Varta Silver Dynamic, Varta Blue Dynamic, Tokler.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок