Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

5 правил експлуатації акумуляторів

Автор: Дата: 03.09.2019 Просмотрів: 679 Коментари: 0


Є безліч об'єктивних причин, які негативно впливають на термін експлуатації аккумуляторів. Але, досить дотримуватися всього 5 основних правил, щоб значно підвищити шанси на тривалу роботу АКБ, і захистити себе від безлічі неприємностей. Фахівці АвтоЕвроТрейд рекомендують запам'ятати їх, і дотримуватися. Тим більше, що вони не вимагатимуть занадто великих зусиль від водія.

Головне правило - тримайте джерело живлення в зарядженому стані, або максимально близькому до нього. Він розрахований на циклічну роботу, але більшість з конструкцій допускають нормальну втрату не більше 20% від номінальної ємності. Такі правила і з ними доводиться рахуватися. Якщо стався незапланований глибокий розряд, необхідно якомога швидше за допомогою зарядного пристрою повернути показник ємності до максимального значення.

Друге правило - слідкуйте за станом електричного обладнання. В першу чергу це відноситься до генератора і реле-регулятору. Поступаючий на клеми АКБ струм повинен знаходитися в межах 13,9-14,4 вольта. При будь-яких оборотах двигуна автомобіля. Цю процедуру слід проводити в профілактичних цілях 2 рази на рік, і безпосередньо перед купівлею нового акумулятора.

Третє правило - намагайтеся виробити звичку, не включати велику кількість електричних споживачів на тривалий час без роботи мотора. Таким чином, ви провокуєте частковий і глибокий розряд. У літню пору запустити мотор з частково весільним АКБ ще вийде. А ось в зимовий період навряд чи. Чим дорожче і солідніше виробник батареї, тим більше і довше вона може віддавати заряд.

Четверте правило - сучасні корпуси мають необслуговуєміу технологію, але це не означає, що за поверхнею джерела живлення не потрібно стежити. Вона повинна залишатися чистою і сухою. Попадання вологи гарантовано спровокує окислювальні процеси. А вони в свою чергу погіршать показник накопичення і віддачу запасеної енергії. Знімати і чистити корпус цілком достатньо один раз на рік.

П'яте правило - повсякденна експлуатація в місті взимку, найнебезпечніший період. Частково розряджений АКБ зі зменшеною щільністю електроліту здатний замерзнути. Точніше замерзанню схильна вода в пластиковому корпусі. Щоб цього не сталося, уважно стежте за ємністю за допомогою звичайного мультиметра. Його показники не повинні бути нижче 12,6 вольт при вимкненому запаленні.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок