Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Як правильно робити переполюсовку акумулятора?

Автор: Дата: 15.10.2019 Просмотрів: 4555 Коментари: 1

Зважилися на радикальний захід відновлення працездатності свинцево-кислотного джерела живлення? Тоді вам в цьому допоможуть практичні поради від технічного фахівця компанії АвтоЕвроТрейд. Відразу обмовимося, що не у всіх випадках переполюсовка допомагає, але скористатися варто хоча б тому, що гірше АКБ вже не буде. А утилізувати її можна в будь-якому стані.

Алгоритм дій

Метод дуже простий, необхідно лише вибрати «правильного» пацієнта. Він повинен відповідати наступним критеріям вибору:

1. Залишкова ємність від 10-30% від зазначеної на етикетці.

2. Дуже швидко втрачати енергію навіть від мінімального електричного споживача.

3. Якщо поставити на зарядку, закипає протягом 30 хвилин.

4. Зовсім не бере зарядку класичним зарядним пристроєм.

Це прекрасний «пацієнт» для реанімації, насамперед необхідно його повністю розрядити звичайною лампочкою розжарювання. Якщо напруга ні як не падає через добу, закоротити клеми, це гарантовано допоможе позбутися від залишків енергії.

Беремо звичайний трансформаторний зарядний пристрій, і підключаємо його так, як суперечить здоровий глузд. Позитивний затиск на негативну клему і навпаки з негативним затискачем. Перевіряємо ще раз, щоб не переплутати! Це важливо!

Стежимо за зарядом

Акумулятор почне брати заряд, в 9 випадках з 10 досить активно. Всередині пакетів пластин почне відбуватися перетворення, активне руйнування кристалів сульфату сірки. До моменту закипання електроліту, що подає струм повинен бути стандартним - 10% від номінальної ємності. Але, як тільки рідина закипіла, знизити струм до 2 Ампер.

Важливо: перед початком зарядки обов'язково переконайтеся, що рівень рідини знаходиться в межах норми. Доливати кислоту строго заборонено, тільки дистильовану воду.

Приблизно половину пацієнтів вдається відновити до 90% номінального показника ємності. Необхідно тільки періодично стежити за процесом заряду, щоб не допускати бурхливого кипіння електроліту.

Експлуатація

Відновленого таким чином автомобільного акумулятора вистачить приблизно на 6-12 місяців. Необхідно тільки пам'ятати, що сталася переполюсовка, і відповідно підключати до клем машини. Не переплутайте, інакше вдала реанімація може завершитися внутрішнім коротким замиканням і псуванням дорогого електроустаткування машини.


Коментари

Як правильно робити переполюсовку акумулятора?
(2/5)
Обязательно надо вернут нормальная плюсовка акумулятора так как он бистро вздохнет
Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок