Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Що не можна робити з автомобільним акумулятором?

Автор: Дата: 08.10.2019 Просмотрів: 2600 Коментари: 0

Незважаючи на сучасні технології виробництва, акумуляторна батарея, як і раніше, залишається досить небезпечним витратним матеріалом. Досить уникати таких небезпечних ситуацій, описаних технічним фахівцем АвтоЕвроТрейд, з автомобільних акумуляторів, і неприємності ніколи не торкнуться вас особисто. Всі причини легко запам'ятати з першого разу.

Найнебезпечніші дії, які не можна робити з акумулятором.

Наступні рекомендації необхідно дотримуватися неухильно, їх ігнорування гарантовано призведе до складних наслідків:

1. Ні в якому разі не кидати корпус, особливо на тверду поверхню. Це може спровокувати відразу кілька жахливих наслідків. Удар призведе до обриву пластин і короткого замикання. Внутрішньому займанню і вибуху. Навіть якщо цього вдасться уникнути, тріщина на корпусі дозволить електроліту безперешкодно залишати ємності, і вражати хімічними опіками усі незахищені частини людського тіла.

2. Стимулювати замикання позитивної і негативної клеми. Практично напевно це призведе до миттєвого випаровування з кислоти водню і кисню, і подальшого його вибуху. Залишки пластикового корпусу і бризки кислоти будуть небезпечні в радіусі декількох десятків метрів.

3. Намагатися розкривати не обслуговуютємий корпус. Швидше за все, це призведе до поразки рук, а можливо обличчя та очей сірчаною кислотою. У рідкісних випадках металеві предмети для розтину можуть спровокувати внутрішнє замикання пластин.

4. Не намагатися розплавити корпус на відкритому вогні, щоб добути з нього свинець для побутових цілей або з бажанням його потім продати. Нічого доброго з цього не вийде. Пам'ятайте, всередині досить кислоти, навіть якщо її попередньо злити. Пари перетворюються в найсильнішу отруту, здатну вражати усю слизову оболонку, в тому числі і легені.

Це найнебезпечніші наслідки, але є інші речі, які теж не рекомендовано робити самостійно:

- зберігати відпрацьовані акумулятори у гаражі або в багажнику автомобіля;

- використовувати його в якості батареї для аварійного освітлення в боксі;

- намагатися самостійно відновлювати, не маючи необхідних знань і досвіду;

- займатися іншими дослідами над корпусом і його вмістом.

Найбільш правильним вчинком з акумуляторами які відслужили свій ресурс - буде його грамотна утилізація. Компанія АЕТ не тільки приймає їх на переробку, а й готова заплатити за це гроші.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок