Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Коли треба міняти аккумулятор?

Автор: Дата: 06.03.2020 Просмотрів: 1378 Коментари: 0

З приходом перших холодів, в жовтні-листопаді, у дворах великих і маленьких міст можна спостерігати типову картину. Деякі водії в паніці бігають по стоянці з проводами для "прикурювання", в пошуку донора для допомоги пуску двигуна. Це яскрава ознака того, що їх акумулятори повністю вичерпали свій ресурс і потребують заміни. Якби вони знали типові ознаки виходу акумулятора з ладу, вони б змогли заздалегідь позбутися від потенційної небезпеки запізнитися на роботу.

На що варто звертати увагу при заміні акумулятора?

У теплу пору року, коли бензин і дизельне паливо прекрасно випаровуються, моторне масло має мінімальну в'язкість, впоратися з пуском мотора може і напівживий акумулятор. Але, як тільки температура за вікном стрімко наближається до нуля, для старту потрібна повноцінна сила струму стартера. Зношений акумулятор цього дати не зможе. Наступні ознаки допоможуть визначити заздалегідь, що з заміною АКБ краще поквапитися:

1. Після нетривалої стоянки машини без руху протягом 3-4 днів, запуск мотора супроводжується важким обертанням колінчастого вала. Природні втрати енергії на сигналізацію не повинні призводити до значного зниження ємності. Це відбувається через старіння пластин і зараження ними сульфатами сірки.

2. Після повного заряду, на ранок мультиметр показує втрату в силі струму на 0,5 вольта. Внутрішнє замикання пластин вже присутня. Вилікувати це не вийде. Тільки повна заміна акумулятора допоможе не стикатися з негативними наслідками в зимовий період.

3. Зовнішній вигляд акумулятора теж може розповісти багато про що. Якщо свинцеві клеми покриті товстим шаром нальоту, корпус запорошений і на своїй поверхні має дрібні тріщини, значить, його необхідно якомога швидше замінити. Полімер теж не вічний може чинити опір дрібної вібрації і тряски.

4. Якщо вам пощастило купити акумулятор зі спеціальним індикатором рівня заряду, він теж може послужити орієнтиром. АКБ підлягає заміні, якщо індикатор постійно показує частковий розряд батареї, навіть після тривалої поїздки за межі населеного пункту.

Що ще необхідно враховувати при купівлі АКБ?

Перед покупкою нового акумулятора, технічні фахівці компанії АвтоЕвроТрейд рекомендують провести профілактичну перевірку електрообладнання. Щоб повністю виключити пошкодження генератора і реле регулятора. Вони теж можуть бути причиною передчасного виходу АКБ з ладу.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок