Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Як правильно заряджати акумулятор? І як це не варто робити

Автор: Дата: 06.02.2019 Просмотрів: 2850 Коментари: 0


Ви придбали зарядний пристрій, щоб самостійно обслуговувати свій автомобільний акумулятор? Це похвально, так як така профілактика дозволить значно продовжити нормальний термін експлуатації Вашого джерела живлення і уникнути негативних наслідків в зимовий період експлуатації. Але, перед тим, як приступити до першої зарядки, прочитайте рекомендації досвідчених фахівців компанії АвтоЄвроТрейд. Це допоможе досягти успіху на прикладі чужого досвіду і уникнути найбільш банальних помилок.

Профілактика акумулятора понад усе

Якщо Ви вже досить досвідчений водій, і експлуатуєте свій транспортний засіб більше 4 років, напевно стикалися з такою неприємністю, як неможливість запустити машину в мороз. Двигун тут абсолютно ні при чому. Основною причиною є акумулятор, що сів. На морозі батарея не так швидко і ефективно приймає заряд. А якщо вона вже відпрацювала 3-4 роки, то природне старіння теж може внести свою лепту.

Щоб цього не відбувалося, професіонали АЕТ радять кожні півроку проводити профілактичну зарядку джерела живлення, з метою відновлення ємності. Профілактика дозволить виключити сульфатацію і передчасний вихід АКБ з ладу.

Звичайна процедура при обслуговуванні акумулятора

Найкраще проводити цю операцію в теплу пору року, коли повітря прогріте від 20 до 25 градусів вище нуля - це оптимальні умови для прийому енергії, і гарантія якості. Сучасні імпульсні зарядні пристрої не вимагають, щоб банки з електролітом були відкриті. Але, якщо Ви купили обслуговуєму батарею, то перед початком подачі струму необхідно вирівняти рівень електроліту до нормального показника за допомогою дистильованої води.

Батарею можна не знімати з автомобіля, достатньо просто відключити клеми. Уважно переконайтеся, що підключаєте дроти відповідно плюсовому і мінусовому полюсу. Автоматика не дозволить включитися пристрою в роботу, але краще все одно не допускати таких помилок.

Налаштувати показники сили заряду на 10% від номінальної ємності АКБ. При таких показниках батарея буде заряджатися всього 10-12 годин, але при цьому не отримувати пошкоджень. Можна використовувати струм меншої сили, але на повний заряд піде набагато більше часу.

Важливо: не радимо проводити зарядку в житловому приміщенні. В процесі роботи зарядного пристрою, з банок буде виділятися небезпечний для здоров'я людини газ. Краще не ризикувати і не наражати себе та свою сім'ю непотрібній небезпеці.

Позапланова зарядка акумулятора в морозних умовах

Якщо є хоча б найменша можливість зарядити АКБ в теплих умовах, краще скористатися ними. В іншому випадку, перед тим як залишити зарядний пристрій на ніч, необхідно довести батарею до мінімальної температури для прийому струму. Для цього, на 30 хвилин подавати на клеми підвищений струм в 20% від номінальної ємності. Цього буде цілком достатньо, щоб добре прогріти блок. Після цього можна опустити познаячку струма до 10%, і залишити на зарядці 8-12 годин. Швидше за все, батарея повністю зарядиться, але навіть 80% від загального заряду буде досить, щоб запустити двигун і вже за допомогою генератора повернути нормальні показники.

Що не варто робити при зарядці акумулятора?

Всього кілька головних правил, які необхідно неухильно дотримуватися:

1. Тільки провітрюєме приміщення або гараж. У закритому приміщенні будуть збиратися вибухонебезпечні гази, що загрожує займанням.

2. Включайте в розетку зарядний пристрій лише після підключення всіх проводів і настройки приладу.

3. Обслуговуваний акумулятор підключати можна тільки після перевірки рівня електроліту. Низький рівень, призведе до інтенсивного накопичення на пластинах сульфатів.

4. Тільки сучасні імпульсні зарядні пристрої гарантують 100% безпеку при самостійній зарядці АКБ.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок