Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Як правильно встановлювати акумулятор?

Автор: Дата: 07.05.2019 Просмотрів: 577 Коментари: 0

Звичайно, можна не обтяжувати себе, і довірити цю справу фахівцям. Але, вони є далеко не в кожному місті. Та й вміти це робити хоча б в теорії повинен кожен водій. Хіба мало які сюрпризи піднесе повсякденна експлуатація транспортного засобу. Самостійно встановити джерело живлення за всіма правилами не так вже й складно. Необхідно тільки дотримуватися наступних рекомендацій.

Демонтуємо старе джерело живлення

Перевіряємо, щоб ключ запалювання був в положенні вимкнено. Не варто відключати клеми, коли запалювання включено. Це може привести до проблем з електричним обладнанням в майбутньому. Поки корпус міцно тримається притискною планкою, пробуємо відкрутити клеми. За час простою вони можуть трохи прикипіти. З цього можна скористатися проникаючої мастилом. Всього 5 хвилин, і нарізні сполучення гарантовано піддадуться звичайному ріжковому ключеві.

Краще знімати спочатку мінусовий силовий провід, і тільки потім плюсовий, зі знаком (+). І тільки потім можна відкрутити притискну планку. Виймати старе джерело живлення необхідно обережно, щоб важкий корпус не пошкодив підкапотний простір, і не став причиною травм самого водія.

Важливо: для демонтажу будуть потрібні торцевий ключ на 13, ріжковий на 10 (краще два) і викрутка з широким жалом, якщо буде потрібно фізично розсунути сполучення клем.

Готуємо місце

Почистити місце під АКБ за допомогою тряпки змоченої в розчині води і соди в однаковій пропорції. Обов'язково цим розчином протерти силові дроти, щоб повністю позбудеться від оксидів і корозії. Якщо цього не зробити, можна забути про потужний струм стартера і швидку зарядку АКБ за допомогою генератора машини.

Обов'язково перевірте стан силових проводів. Вони повинні бути без будь-яких фізичних ушкоджень. Окремо стирчать мідні жили, тріщини на ізоляції або її відсутність на окремих ділянках, привід, щоб провести заміну проводів.

Безпосереднє встановлення акумулятора

Нове джерело живлення, на свинцевих клемах струму буде мати спеціальне захисне мастило. Її необхідно ретельно видалити. Якщо є можливість, знежирити за допомогою будь-якого розчинника нейтрального до полімерного корпусу. Встановити корпус на посадочне місце, дотримуючись правильне положення полярності клем.

Насамперед необхідно закріпити корпус за допомогою притискної планки. Слідкуйте за тим, щоб плюсова і мінусова клеми в ці моменти не замикалися за допомогою металевого інструменту. Якщо є можливість, скористайтеся захистом. Спочатку необхідно підключити плюсову клему, і тільки потім мінусовий дріт. Затиснути з таким зусиллям, щоб клему неможливо було провернути від зусилля однієї руки. Занадто щільно затискати не потрібно. Свинець м'який метал, і його дуже просто деформувати.

Ось і все, професійне встановлення закінчено. Можна закрити капот і експлуатувати машину в звичайному для неї режимі. І не забувайте робити профілактичний огляд не меньше ніж 2 рази на рік.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок