Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Від чого залежить якість акумуляторів?

Автор: Дата: 15.07.2019 Просмотрів: 770 Коментари: 0

Всі виробники акумуляторної продукції в тій чи іншій мірі апелюють до різних технічних якостей, щоб залучити потенційних покупців. Але, чи так впливають ці «новинки» на фактичну якість акумулятора? І чи можуть вони реально збільшити термін експлуатації свинцево-кислотного акумулятора, при інших рівних умовах. Про це розповість технічний фахівець компанії АвтоЕвроТрейд, не з чуток знайомий з усіма новинками у виробництві авто акумуляторів.

Якість початкового сировини

Не секрет, що первинна сировина має перевагу перед вторинним, так як воно спочатку не має великої кількості домішок. Але, якщо виробник має технічну можливість максимального очищення вторинної сировини, то будь-якого відчуття переваги в якості м'якого металу не спостерігається. Чим чистіше свинець, тим меншим показником внутрішнього опору він володіє.

Те ж саме відноситься і до добавок, які в різних пропорціях і поєднанні можуть додаватися в свинцевих пластини. Мова йде про олово, кальції і сріблі. Всі метали і мінерали повинні бути максимальної чистоти. Тільки в цьому випадку можна буде говорити про високоякісних комплектуючих для майбутніх автомобільних АКБ.

Індивідуальні умови експлуатації

Далеко не всі європейські і азіатські виробники орієнтують свою продукцію на ринки СНД. Справа в тому, що дорожнє покриття в Європі, і загальний стан автомобілів на порядок вище, ніж в Україні. Підвищена вібрація і тряска можуть негативно вплинути на цілісність корпусу. Акумулятор повинен нормально витримувати складні умови поїздок, перепад температур і періодичні удари. Тільки поліпропіленові корпуса з додатковими ребрами жорсткості володіють необхідну надійність.

Якість акумулятора залежить і від його здатності чинити опір широкому діапазону робочих температур. Мінімальний розкид для України знаходиться в межах -35 + 45 градусів. Якщо він менше у обраного акумулятора, варто відмовитися від такої покупки, навіть якщо вона від знаменитого на весь світ виробника.

Додаткові якості, не видимі оку

Так як корпус АКБ не має прозорості, доводиться покладатися на технічний опис виробу. Сепаратори, що забезпечують надійність роботи позитивних і негативних пластин повинні бути у вигляді конверта. Це сучасний стандарт, використовуваний багатьма виробниками. Звичайна сітка зі скловолокна не може гарантувати 100% безпеку, так як шматочок активної маси може прослизнути в сітку і послужити причиною короткого замикання.

Необслуговуємий корпус має певні переваги перед обслуговуємою моделлю. Так як водієві більше не потрібно регулярно стежити за рівнем електроліту. При звичайних умовах експлуатації він і так не змінюється, і тримається мінімум протягом 5 років щоденних циклічних навантажень. Це основні якості надійних і довговічних АКБ, які можуть рекомендувати співробітники компанії АЕТ.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок