Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Інноваційні технології у розвитку аккумуляторів

Автор: Дата: 18.06.2019 Просмотрів: 1179 Коментари: 0

Людство завжди відрізнялося особливістю в прагненні до розвитку. Практично будь-який продукт не є повністю закінченим, і його можна вдосконалювати нескінченно. Не виключенням є і автомобільні акумулятори. Вже на даний момент джерела живлення в кілька разів надійніше, ніж це було під кінець минулого століття. А за основними технічними характеристиками вони перевершили попередні покоління АКБ практично в два рази. Технічний фахівець компанії АвтоЕвроТрейд відкриє завісу акумуляторних заводів, і розповість, в якому напрямку зараз працюють інженери і хіміки.

Про що мріють лідери?

На жаль, на даний момент розвитку неможливо придумати вічне джерело живлення. Батареї, як і раніше, будуть страждати від негативних факторів експлуатації, і поступово старіти. Але, завдяки таким розробкам, термін служби може істотно збільшитися, а обслуговування зводитися тільки до підтримки нормального рівня заряду. Так що варто очікувати в 2019 році?

1. Свинцево-кислотні джерела живлення з рідким електролітом, як і раніше будуть домінувати на ринку. У світі дуже багато бюджетного транспорту, і автомобілів з датою випуску до 2000 року. Технологія добре відпрацьована, і не вимагає великих матеріальних витрат на виробництво. Але, практично всі світові лідери відмовилися від обслуговуваних корпусів. Навіть бюджетна лінійка буде випускатися в герметичних поліпропіленових корпусах.

2. Поліпшення технології Absorbent Glass Mat. На даний момент головною проблемою абсорбованого електроліту є вузький діапазон температурних коливань. Це в значній мірі гальмує застосування АКБ в північних широтах і в районі екватора. Але, хіміки вже зараз експериментують з різними складами абсорбуючого гелю, щоб він не так негативно реагував на зміну температури. Якщо вченим вдасться цього досягти, AGM батареї почнуть виробляти в ще більшій кількості.

3. Гелеві акумулятори могли б стати панацеєю в світі акумуляторів. Але, підвищення зарядного струму практично відразу вбиває їх. Додавання невеликої кількості кремнію до складу гелю зробило конструкцію менш чутливою, але потрібні серйозні випробування, перш ніж запустити поліпшення в масове виробництво.

4. Революційним рішенням можна назвати пропозицію американського вченого використовувати в якості захисту позитивних і негативних електродів спеціального полімерного матеріалу. Пластик проводить електрику, але не дозволяє сірчаній кислоти, навіть в складі гелю, руйнівно діяти на м'який метал. Тим самим, в теорії, дозволяючи зробити джерело живлення відразу в кілька разів витриваліші в повсякденній експлуатації.

5. Застосування нових сплавів теж має допомогти в акумуляторному виробництві. Так, свого часу застосування кальцію дозволило вирішити відразу дві проблеми, підвищеного випаровування води і крихкості свинцевих пластин. Тепер, як зміцнювальні добавки інженери спільно з хіміками розглядають карбон і кремній.

Поліпшення експлуатаційних якостей

Звичайному водієві практично все одно, що ховається за полімерним корпусом, головне, щоб акумулятор справно запускав двигун машини, і як можна довше служив в реальних умовах експлуатації. Наші, українські виробники акумуляторної продукції теж не сидять склавши руки. Регулярно домагаючись поліпшення якості.

Так, торгові марки Grom і TOP CAR визнані найміцнішими, здатними легко чинити опір підвищеної вібрації і тряски. Спеціальний склад активної маси не дозволяє їй отримувати тріщини в процесі поїздок по грунтових і розбитим асфальтованих дорогах. Не рідко можна спостерігати ситуацію, коли визнаний у всьому світі європейський бренд програвав конкуренцію з вітчизняною продукцією в нашій країні.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок