Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Фактори впливаючі на знас акумуляторів

Автор: Дата: 14.06.2019 Просмотрів: 1129 Коментари: 0

Не існує вічних деталей, які з часом не піддаються зносу. Все, рано чи пізно вимагає заміни. Але, природне бажання водія подовжити термін служби акумулятора можна зрозуміти. Дуже часто, до фахівців компанії АвтоЕвроТрейд покупці звертаються з питанням, що негативно впливає на акумулятор? Які фактори особливо небезпечні, і гарантовано зменшують термін експлуатації.

Умови експлуатації

Залежно від технології виробництва, застосовуваних матеріалів, нормальний термін роботи акумулятора для машини варіюється від 3 до 7 років. Досить великий проміжок. Але, якісний АКБ з Європи може протриматися і рік, якщо на нього будуть впливати такі негативні фактори:

1. Перший, і найпоширеніший серед водіїв, це простій машини, без виключення електричних споживачів. Навіть звичайна сигналізація за три тижні простою машини в гаражі може практично повністю посадити акумулятор. Продовжуючи залишатися в стані глибокого розряду, свинцеві пластини активно будуть покриватися шубою з кристалів сульфату сірки. Розчинити які буде досить проблематично.

2. Короткі поїздки по місту і мороз можуть зіграти неприємний жарт з власником особистого транспорту. Поступово втрачаючи заряд, щільність електроліту теж буде падати. В один з особливо морозних днів вода в банках почне замерзати, одночасно руйнуючи структуру пакетів пластин. В особливо складних випадках, замерзання відбувається настільки інтенсивно, що руйнуванню піддається і сам пластиковий корпус. Після такого випробування на міцність, відновленню АКБ практично не підлягає.

3. Неправильно підібраний зарядний пристрій. Бажання самостійно обслуговувати свій акумулятор зрозуміло, так як це в значній мірі економить не тільки гроші, але і час водія. Але, якщо купити занадто потужну зарядку, і підключити її до клем, нічого доброго з цього не вийде. Швидше за все, картина буде розвиватися наступним чином. Високий струм спровокує закипання електроліту. Вода, випаровуючись з банок, буде підвищувати кислотність електроліту. Надлишки сірки у вигляді сульфатів почнуть осідати на активному шарі, поступово забиваючи його.

4. Підвищена вібрація через стан доріг або погано закріпленого корпусу. Будь-яке з'єднання під болт має тенденцію поступово розкручуватися. Про це добре знають механіки. Саме з цього фахівці АЕТ рекомендують кожні півроку перевіряти стан притискної пластини акумулятора і наскільки якісно тримаються клеми. Це допоможе продовжити нормальний термін служби акумулятора.

Інші причини впливають на АКБ

Не тільки негативні умови експлуатації можуть вплинути на передчасний знос акумулятора. До додаткових факторів професіонали відносять спочатку неправильно підібраний акумулятор під рекомендації заводу виробника автомобіля. Крім цього, сюди можна віднести і такі поширені причини:

- невдалі спроби допомогти водієві з запуском машини методом прикурювання. Сам по собі метод безпечний, але за умови, що підключення проводів і наступний пуск мотора відбувається строго за інструкцією;

- нерегулярне обслуговування, або його повна відсутність. Особливо від цього страждають обслуговуємі корпуси акумуляторів;

- значна кількість електричних споживачів, підключених безпосередньо до єдиного джерела живлення;

- використання запобіжників невідповідного номіналу, коли замикання в машині не відразу відключає мережу від акумулятора.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок