Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Що таке зарядні пристрої і як їми користуватися?

Автор: Дата: 17.03.2020 Просмотрів: 1062 Коментари: 0

Зарядки для автомобільних акумуляторів відрізняються від звичних для мобільних пристроїв. Але, принцип дії у них абсолютно однаковий. На позитивну і негативну клему подається струм з певними характеристиками. Завдяки чому, акумулятор може приймати енергію, і зберігати її в своєму пластиковому корпусі. Але, як було сказано на самому початку, ЗП для авто відрізняються від інших виробів. Технічний фахівець компанії Автоевротрейд допоможе розібратися в цьому питанні. Підкаже, як правильно користуватися виробом, щоб воно приносило користь, і не послужило причиною передчасного виходу АКБ з ладу.

Трансформаторні або імпульсні зарядні пристрої?

Електронні пристрої для відновлення ємності батарей мають в своїй конструкції трансформатор відомі усім поколінням любителів особистого транспорту. Вони досить великі за габаритами, мають надлишкову вагу і вимагають тонкої настройки на роботу. За ними необхідно стежити, щоб не пропустити різні стадії заряду, і своєчасно переводити на інші. Як і раніше можна зустріти на професійних СТО, де фахівці вміють за допомогою його відновлювати працездатність батареї ураженої сульфатами.

Імпульсний зарядний пристрій від перевіреного вітчизняного виробника має набагато більше переваг для звичайного водія. Повністю автоматичні режими роботи по заздалегідь складених програмах. Не вимагають спеціальних знань від водія, і за складністю користування мало чим відрізняються від зарядок для смартфонів. До основних переваг також можна віднести:

- мають вбудований захист від переполюсовки, виріб просто не буде працювати;

- самостійно визначає ступінь розряду АКБ, і відповідно вибирає потрібний режим роботи. Відсутність різких стрибків струму, і закипання електроліту;

- самостійно переходить в режим очікування, коли заряд досягає значення 100%;

- мінімальні габарити, дозволяють возити виріб з собою в багажнику або бардачку.

Як правильно користуватися зарядним пристроєм?

Не залежно від типу пристрою, принцип користування досить простий. Якщо в процесі експлуатації автомобіля водій стикається з частковим або глибоким розрядом АКБ, його необхідно якомога швидше відновити в ємності. Для цього, фахівці компанії Автоевротрейд рекомендують дотримуватися наступного алгоритму дій:

1. Насамперед акумулятор необхідно зняти з робочого місця під капотом авто. Якщо ви живете в приватному будинку, або у вас є гараж, блок можна залишити в машині, але клеми все одно необхідно зняти з висновків струму.

2. Якщо корпус обслуговується, вирівняти рівень електроліту за допомогою дистильованої води. Ні в якому разі для цієї мети не використовувати фільтровану, мінеральну або кип'ячену воду.

3. Налаштувати пристрій на силу струму в 10% від номінальної ємності.

4. Підключити дроти, орієнтуючись на полярність. Краще перевірити повторно підключено належним чином, перед тим як запустити ЗУ в роботу.

5. На зарядку йде від 6 до 24 годин, в залежності від ступеня розрядки. Але, найчастіше цілком достатньо 12 годин активної роботи зарядного пристрою.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок