Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Технологія FIB

Автор: Дата: 01.04.2019 Просмотрів: 1041 Коментари: 0

Сенсаційні розробки групи вчених в створенні робочого прототипу фторид-іонного акумулятора (FIB). За всіма показниками енергоємності даний акумулятор в 10 разів перевершує інші.

У цій розробці брали участь різні вчені з дослідницького підрозділу Каліфорнійського технічного університету та автозаводу Honda, а також конструктори з НАСА. Шляхом складних спільних зусиль і розробок вчені зробили зразок акумулятора з новим типом хімічної взаємодії, в основі якого лежить стабільний рідкий електроліт з хорошою іонною провідністю і високою робочою напругою.

Батареї FIB мають ряд переваг перед іншими джерелами живлення. Внаслідок низької атомної маси фторидів, акумуляторні джерела на основі цього елемента можуть забезпечити вкрай високу енергоємність.

Варто відзначити, що батареї з твердим електролітом, які проводять іони фтору, існують давно. Однак вони працюють тільки при високій температурі. тобто є проміжним етапом розвитку технології. Розроблений Honda рідкий електроліт дає можливість робити акумулятори куди більш безпечними і екологічними.

Створення енергоносія цього типу раніше було неможливим, оскільки для його експлуатації був потрібний високий температурний режим - вище 150 ° С. Вченим вдалося знизити цей показник, і тепер батарею можна експлуатувати при середньостатистичних температурних режимах.

Фахівці Honda сподіваються, що створені на основі цього дослідження батареї, можна буде використовувати в автомобілях і силовий техніці - від газонокосарок до генераторів.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок