Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Правильна утилізація акумулятора

Автор: Дата: 25.07.2019 Просмотрів: 957 Коментари: 0

Своєчасна і грамотна утилізація автомобільних акумуляторів, це не тільки можливість зберегти природу навколо нас чистою і незайманою, а й забезпечити сировиною виробників стартерних батарей. Що необхідно знати будь-якому водієві, розповість технічний фахівець компанії АвтоЕвроТрейд, що спеціалізується на закупівлю і утилізації всіх видів АКБ для автомобілів.

Чому так важливо утилізувати правильно?

Адже можна просто залишити зношений акумулятор біля сміттєвого контейнера, або опустити АКБ в нього. В крайньому випадку, привезти на одну з численних приймань металобрухту в місті. Небезпека полягає в тому, що всі побутові відходи вивозять на полігон за місто, де ніхто сортуванням сміття не займається. Небезпечний предмет, що містить кілька десятків кілограм свинцю і сірчаної кислоти, потрапляє в грунт, і на кілька сотень років є повільною, але стабільною причиною отруєння грунтових вод. Жоден сучасний фільтр не може впоратися з важкими металами шкідливими для людини.

З прийманням металобрухту та ж історія. Щоб частково позбутися від зайвої ваги, приймальники зливають небезпечну сірчану кислоту прямо на землю. Не намагаючись спочатку безпечно її нейтралізувати. В результаті користь отримують тільки переробні заводи, куди приходять сухі АКБ.

Утилізація з отриманням вигоди

Компанія АвтоЕвроТрейд займається не тільки продажем нових джерел живлення від світових виробників, а й скупкою старих батарей. Але при цьому не займається зливом електроліту, і іншими небезпечними маніпуляціями з полімерними корпусами. Тільки складує, і безпечно доставляє безпосередньо на завод по переробці небезпечний вантаж. Для водія такий хід буде корисний з наступних причин:

1. Немає необхідності самостійно шукати по місту точку, де приймають автомобільні свинцево-кислотні акумулятори з рідким електролітом. Просто повірте в деяких випадках це може бути дійсно проблемою.

2. Заміна старого АКБ виробляється на новий з додатковою знижкою. При чому, вона підсумовується, якщо ви привезете не один, а кілька різноманітних або однотипних виробів. За кожне, буде ще більша знижка, що дозволяє економити на покупці нового джерела живлення.

3. Заміна відбувається руками фахівців абсолютно безкоштовно. Водієві навіть не доведеться бруднитися, фахівець самостійно витягне повністю відслужив термін корпус, витре посадочне місце, і грамотно встановить новий акумулятор.

Хто може проводити утилізацію?

Це досить складний і технологічний процес, в якому беруть участь не тільки спеціальні верстати, а й хімічні реактиви по обеззброєння пакетів пластин і сірчаної кислоти. Навіть одна крапля електроліту може призвести до сліпоти, не варто навіть намагатися самостійно розібрати джерело живлення, щоб полегшити роботу працівників переробного підприємства. А витягнуте сировину згодом перетвориться в нові акумулятори, без забруднення природи і видобутку нового м'якого металу.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок