Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Будова AGM акумулятора

Автор: Дата: 10.09.2019 Просмотрів: 937 Коментари: 0

Внутрішня будова акумулятора з абсорбованим електролітом схоже на звичайну свинцево-кислотну технологію з рідким електролітом. Але, є і свої суттєві відмінності конструкції. Ці знання від фахівця компанії АвтоЕвроТрейд допоможуть не тільки зрозуміти принцип роботи АКБ, а й зрозуміти, чому у нього більш високі технічні показники.

Будова пакетів пластин

Самі пластини виготовляються з первинного, максимально очищеного свинцю методом лиття. Тільки таким чином можна домогтися максимально тонкої структури решітки зі складною віяльною будовою. Щоб захистити таку пластину від негативного впливу сульфатации, її додатково покривають тонким шаром срібла. Соти пластини заповнюють спеціально розробленим складом активної маси. Так, щоб вони могли ефективно не тільки накопичувати, а й віддавати електричний струм.

Між позитивними і негативними пластинами в пакеті розташовані тонкі мати зі скловолокна, просочені абсорбуючі гранулами. Необхідності в додаткових сепараторах немає. Мати прекрасно виконують роль ізоляторів і утримують гелеобразну речовину одночасно. Відразу після заливки електроліту, абсорбуюча речовина поглинає кислоту, і утримує її в безпосередній близькості до пластин.

Відсутність рідини дозволило зробити корпус повністю герметичним, так, щоб його можна було встановлювати не тільки під капот, але і в салон автомобіля. Виріб зовсім не виділяє в атмосферу небезпечні гази, і не буде причиною отруєння людей. Корпус можна встановлювати практично в будь-якому положенні, якщо в цьому є необхідність. Виробник тільки не рекомендує перевертати його, щоб не спровокувати коротке замикання клем.

Унікальні технічні можливості

Так як в конструкції використовуються дуже тонкі пластини, і немає звичних сепараторів, в стандартний за розмірами корпус виробники встановлюють на дві пари більше електродів. Це підвищило струм стартера і збільшило резервну ємність АКБ. Крім цього, щільна будова пакетів абсолютно не боїться підвищеної вібрації. Експлуатації на дорогах з розбитою поверхнею і в містах з бруківки не буде причиною передчасного виходу джерела живлення з ладу.

Підвищений струм стартера, тривалий експлуатаційний ресурс є стандартними технічними показниками для акумулятора AGM.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок